POSLE LONČARA I KONA, OGLASIO SE I ON! Doktor Pelemiš saopštio ima li MESTA PANICI ZBOG KORONA VIRUSA U SRBIJI
Mijomir Pelemiš, Foto: PRINTSCREEN

SADA JE I ZVANIČNO!

POSLE LONČARA I KONA, OGLASIO SE I ON! Doktor Pelemiš saopštio ima li MESTA PANICI ZBOG KORONA VIRUSA U SRBIJI

Naglašavaju da nema potrebe sejati strah.

Objavljeno: 10:59h

Nekadašnji direktor Infektivne klinike Kliničkog centra u Beogradu, profesor Mijomir Pelemiš rekao je da građani ne treba da se plaše i da se moglo očekivati da će se koronavirus pojaviti i kod nas.

On je na konferenciji za novinare rekao da je zdravstveni sistem Srbije u potpunosti spreman da ukaže pomoć i adekvatno zbrine obolele.

"Zdravstveni sistem je spreman da ukaže pomoć obolelima i važno je i da su građani svesni problema koji može nastati, a opet je sve to rezultat rada svih posebno radne grupe, da je sve dobro bilo organizovano i da se nadzor kada je u pitanju ovaj virus nastavlja ", rekao je Pelemiš.

Naveo je da je prvi slučaj na vreme otkriven i da se pacijent dobro oseća te da je važno da ne dođe do panike u javnosti.

On je kazao da nema razloga da se građani zatvaraju i budu u izolaciji.

"Ništa se ne menja, mi smo i do sada radili ka da je bolest već tu. Imamo sreću što današnji infektolozi već imaju iskustvo sa različitim epidemijama, zdravstveni sistem funkciononiše dobro, postoji mogućost da bude i više bolesnika, ali važno je da su svi kapaciteti spremni", rekao je Pelemiš.

Istakao je da se oboleli pacijent poneo veoma odgovorno i na vreme javio zdravstvenim službama.

Pelemiš je je preporucio da hronični, posebno stariji bolesnici povedu računa, i da se ne kreću mnogo na javnim mestima, prevozu i slično...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.