PREOKRET, GORAN JEVTIĆ IPAK DOBIJA NANOGICU? Novi detalji u slučaju poznatog glumca
Goran Jevtić, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ovo je konačna odluka

PREOKRET, GORAN JEVTIĆ IPAK DOBIJA NANOGICU? Novi detalji u slučaju poznatog glumca

Molba optuženog i njegovog branioca za izvršenje kazne u prostorijama u kojim glumac živi je usvojena

Objavljeno:

Glumac Goran Jevtić (41), koji je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog obljube Luke Krčevinca (20), kaznu neće služiti u zatvoru, potvrđeno je iz Višeg suda u Somboru.

Molba optuženog i njegovog branioca za izvršenje kazne u prostorijama u kojim glumac živi je usvojena, uprkos što je prethodna odluka Višeg suda zahtevala izvršenje kazne u zatvoru.

Neki mediji ranije su preneli kako će Jevtić kaznu da služi bez nanogice, no iz suda kažu kako ta činjenica nije istinita, te kako će glumac tokom odsluženja kazne biti pod elektronskim nadzorom.

- Presudom Osnovnog suda u Somboru, okrivljenom J.G. izrečena je kazna zatvora, odnosno preinačenjem presudom Osnovnog suda, koja je preinačena presudom Višeg suda u Somboru okrivljenom J.G. je zbog izvršenja krivičnog dela nedozvoljene polne radnje u vezi sa obljubom nad nemoćnim licem izrečena kazna zatvora u trajanju od deset meseci, a takođe je izrečena i mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od šest meseci, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

U daljem toku postupka, u skladu sa izmenom zakona o izvršenju krivičnih sankcija, a povodom molbe branioca okrivljenog, radi izmene načina izvršenja kazne zatvora u trajanju od deset meseci po ovoj navedenoj preinačenoj presudi Osnovnog suda u Somboru rešenjem sudije za izvršenje krivičnih sankcija Višeg suda u Somboru od 21. novembra 2019. odbijena je kao neosnovana molba branioca radi izmene načina izvršenja kazne zatvora u trajanju od deset meseci.

Dalje, rešenjem vanpretresnog veća istog, Višeg suda u Somboru od 26. decembra 2019. godine, a kojim većem je predsedavao sudija Nebojša Perović usvajanjem žalbi osuđenog i njegovog branioca preinačeno je rešenje sudije za izvršenje kirivičnih sankcija Višeg suda u Somboru tako što je usvojena molba osuđenog J.G. i određeno da se kazna zatvora izvršava u prostorijama u kojima osuđeni stanuje uz primenu elektronskog nadzora, dakle to je ono što bi vi rekli sa nanogicom – rečeno je iz Višeg suda u Somboru, takođe u obrazloženju ovakve odluke suda navodi se kako je optuženi javna ličnost, te kako je sudija I tu činjenicu uzeo u razmatranje:

- U obrazloženju ove odluke vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru između ostalog stoji da bi se svrha kažnjavanja mogla postići i izdržavanjem kazne u prostorijama u kojim osuđeni stanuje, zatim se pominje činjenica da nije osuđivan, zatim odsustvo težih posledica kod oštećenog I da se radi o izolovanom događaju u životu okrivljenog. Zatim tu piše I činjenica da je osuđeni javna ličnost, glumac, pa I da je sama javna osuda za ovakvo krivično delo izazvala osudu javnosti izraženu kroz medije koja je nesumnjivo nepovoljno uticala na njegovu glumačku karijeru, koja takođe predstavlja jednu vrstu sankcije, koja će uticati na osuđenog da ne vrši krivična dela – zaključila je potparolka Višeg suda u Soboru.

Bonus video:

(Esprso.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.