JKP INFORMATIKA: Podigli smo sistem, nastavljamo sa redovnim radom, građani mogu da plaćaju račune
ilustracija, Foto: AP/Wilfredo Lee

rad se nastavlja

JKP INFORMATIKA: Podigli smo sistem, nastavljamo sa redovnim radom, građani mogu da plaćaju račune

JKP Informatika poboljšala sistem

Objavljeno:

JKP „Informatika" Novi Sad obaveštava sugrađane da su nadležne službe preduzeća uspele da pokrenu novi sistem i da rade na osposobljavanju gradskih sluzbi..

- Od juče su naplatna mesta JKP „Informatika“ Novi Sad nastavlila sa redovnim radom i moguće je plaćati račune objedinjene naplate i vršiti ostale uplate što znači da je kompletan sistem objedinjene naplate u funkciji. U toku je obrada i priprema računa za februar mesec i oni će u planiranom roku biti isporučeni gradjanima. Radi i Uprava za urbanizam i građani su mogli da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju. Od juče radi i Gradska poreska uprava. Do sada je u novi sistem vraćeno preko 800 kamera, u koje policijska uprava već ima uvid, sutra će biti završen i ostatak. U funkciji je registar prostora, evidencija stanovnika i analitičke kartice (uplate i dugovanja) svih građana - navode u ovom preduzeću. Oni saopštavaju da podaci koji su napadnuti nisu nestali, “već se nalaze na serverima JKP „Informatika“, ali su za sada zaključani”.

Svakodnevno napredujemo i podižemo nove delove informacionog sistema. U toku su završne pripreme za uspostavljanje sistema Predškolske ustanove. Takođe je spremna pisarnica, e - uprava Grada Novog Sada. Od sutra se kreće sa proverama i deinstalacijama radnih stanica koje su deo informacionog sistema, a ima ih oko 2000, kao i podizanje preko 120 servera. Iz bezbednosnih razloga isključena je mreža JKP „Informatika“ i zbog toga su nedostupni neki podaci i sajtovi. Navodimo da već podignuti sistemi trenutno ne rade u punom kapacitetu iz razloga jer se vrši kompletna bezbednosna provera mreže nakon čega će se nastaviti pokretanje ostalih gradskih servisa, a već pokrenuti nastaviće sa redovnim radom – ističu u JKP “Informatika”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.