Rokamo se kao ludi: Srbija u evropskom vrhu po potrošnji antibiotika!
Foto: Stock Shutterstock

Već nam se to sveti

Rokamo se kao ludi: Srbija u evropskom vrhu po potrošnji antibiotika!

Srbija je među vodećim zemljama u Evropi po propisivanju antibiotika deci, ali i odraslima, a za tom vrstom terapije poseže se čak i kada su obične infekcije i prehlade u pitanju
Objavljeno: 14:08h

Nedavno sprovedena istraživanja pokazala su da se antibiotici u našoj zemlju skoro pet puta više propisuju nego u Holandiji, četiri puta više nego u Švedskoj, dva i po puta više nego u Velikoj Britaniji i duplo više nego u Nemačkoj. Srbin otkrio lek za sidu! Garantovano leči! (GIF) (FOTO) (VIDEO) Jačanje imuniteta u borbi sa bolestima mnogo je efikasnije od neselektivnog davanja antibiotika jer što je organizam jači i otporniji lakše će se izboriti sa raznim virusnim i bakterijskim infekcijama, ali i alergijama.

foto: Stock
Prof. dr Jovica Milovanović iz Klinike za ORL KCS kaže da su istraživanja pokazala da deca predškolskog i školskog uzrasta danas imaju pet do sedam puta prehlade godišnje, a odrasli četiri do šest puta godišnje. - Razlog za odlazak kod lekara kod svakog petog deteta bio je zapaljenje krajnika, objašnjava Milovanović.
foto: Shutterstock
Doktor iz Univerzitetske dečje klinike Goran Vukomanović kaže da je danas za roditelje postala skoro nemoguća misija da dete bude zdravo mesec ili dva bez ikakve prehlade. Vukomanović preporučuje da se organizam može jačati redovnom i zdravom ishranom, zatim da je važna fizička aktivnost, dobar san, kao i unošenje vitamina i minerala u dovoljnim količinama. (Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.