SEĆATE LI SE MANIJAKA IZ DONJE LIVADICE KOJI JE SA PUŠKOM ULETEO U ŠKOLU? Sad se dešava VELIKI PREOKRET u slučaju!
Prema nalazu i mišljenju lekara, okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog dela nije bio uračunljiv, Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

tereti se za dva krivična dela

SEĆATE LI SE MANIJAKA IZ DONJE LIVADICE KOJI JE SA PUŠKOM ULETEO U ŠKOLU? Sad se dešava VELIKI PREOKRET u slučaju!

Todorović je 22. novembra prošle godine upao na čas filozofije u odeljenje 3/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole, naoružan automatskom puškom, tri detonarska štapina, sedam okvira i 12 okvira punih municije i ukupno 450 metaka

Objavljeno:

Goran Todorović (46) iz Donje Livadice, koji je naoružan automatskom puškom i sa torbom punom municije i eksploziva pre tri meseca upao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" Velikoj Plani, bio je neuračunljiv. Ovo je nalaz sudskih veštaka nakon gotovo tromesečnog ispitivanja Todorovića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, saznaju "Novosti".

- Prema nalazu i mišljenju lekara, okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog dela nije bio uračunljiv, pa je tužilac predložio izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zatvorskoj ustanovi, o čemu odlučuje Viši sud - potvrđeno je "Novostima" u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

https://www.espreso.co.rs/vesti/hronika/471225/poceo-je-da-oblaci-zimske-jakne-leti-i-cudno-se-ponasa-goranov-komsija-otkriva-uzasne-detalje-iz-zivota-napadaca

Todorović nije bio u stanju da iznese svoju odbranu. Na teret mu se stavljaju dva krivična dela - nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, kao i krivično delo izazivanje opšte opasnosti, gde je kazna od dve do deset godina.

Todorović je 22. novembra prošle godine upao na čas filozofije u odeljenje 3/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole, naoružan automatskom puškom, tri detonarska štapina, sedam okvira i 12 okvira punih municije i ukupno 450 metaka. Vrata učionice oblepio je selotejp-trakom s unutrašnje strane, uz pretnje da će decu držati kao taoce dok mu se ne obezbedi razgovor "sa bezbednosnim službama i najuticajnijim ljudima države".

Jedna učenica uspela je da mobilnim telefonom pozove razrednog starešinu, profesora fizičkog vaspitanja Slavoljuba Stojadinovića, koji se nalazio u sali. Nastavnik je, nakon kraćeg razgovora, silom savladao napadača, i tom prilikom iz puške su ispaljena dva hica, ali srećom niko nije povređen. Nastavnik je držao Todorovića sve do dolaska policije, koja ga je odmah uhapsila i od tada je u pritvoru.

Posle hapšenja, u dvorištu porodične kuće i na imanju Todorovića policija je pronašla sakrivenu municiju i delove oružja. Pronađeni su delovi automatske puške, gasni pištolj, više punih okvira za automatsku pušku, vojna radio- stanica, veći broj metaka, borbeni prsluk, delovi "škorpiona", optička oprema i eksplozivna sredstva.

Oružje je zaplenjeno, i poslato na veštačenje, a poreklo još nije utvrđeno. Todorović nije objasnio odakle mu oružje, pošto je saslušanje prekinuto jer mu je pozlilo, a zbog psihičkog stanja nije u mogućnosti da iznese odbranu.

Predsednik odlikovao nastavnika

Povodom Dana državnosti, predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je nastavnika Slavoljuba Stojadinovića. On je dobio i Svetosavsku nagradu Ministarstva prosvete, a čitav razred i razredni starešina poklon-ekskurziju u trajanju od tri dana.

Dužina mere lečenja

Viši sud u Smederevu otvoriće glavni pretres u ovom slučaju, i odlučiti o predlogu tužioca o izricanju mere psihijatrijskog lečenja. Prema zakonu, mera nije vremenski ograničena, i može trajati sve dok sud smatra da je neophodna.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.