KONAČNO STIŽE ODGOVOR NA PITANJE DA LI ĆE U SRBIJI BITI JOŠ SNEGA: Pročitajte šta kaže poznati meterolog!
Sneg / ilustarcija, Foto: Beta/Nebojsa Tejicsta

vremenska prognoza

KONAČNO STIŽE ODGOVOR NA PITANJE DA LI ĆE U SRBIJI BITI JOŠ SNEGA: Pročitajte šta kaže poznati meterolog!

Srednji datum padanja poslednjeg snega u Beogradu je 23. mart

Objavljeno: 28.02.2020. 21:03h
  • 4

Baš kada smo odustali od prave snežne zime, a prolećni 26. februar sa temperaturama i do 20 stepeni ugasio svaku nadu, baš tada su nas obradovale prve pahulje. Međutim, iznenadni beli pokrivač se nije dugo zadržao, a meteorolozi kažu da će verovatno biti još snega za koji još nije kasno.

Svakako, ovaj 26. februar će ući u istoriju kao dan kada je pao najkasniji sneg, a taj rekord je do sada držao 19. januar 1951. i te zime to je bio jedini snežni dan. Ipak, meteorolozi smatraju da postoji realna mogućnost da ova zima neće biti takva sa samo jednim snežnim danom.

- Srednji datum padanja poslednjeg snega u Beogradu je 23. mart, tako da možemo da očekujemo da će se on u još par navrata pojaviti. Kada i da li će se pretvoriti u snežni prekrivač ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

Shodno rečima ovog poznatog meteorologa, ne treba da se iznenadimo i ako bude snega u drugoj polovina marta. Rekord koji još nismo srušili ove zime je najkasniji sneg u Beogradu koji se drži već 67 godina. Te 1953. godine, sneg je padao 11. maja.

- Nešto najpribližnije tome poslednji put nas je zadesilo 1996. i 1997. godine kada je sneg padao do 20. aprila - rekao je ranije Todorović.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media