PRIVREDNA KOMORA TVRDI: Tržište u Srbiji dobro snabdeveno, nema mesta panici zbog korona virusa
Kupovina namirnica, Foto: Profimedia

BEZ PANIKE

PRIVREDNA KOMORA TVRDI: Tržište u Srbiji dobro snabdeveno, nema mesta panici zbog korona virusa

Komora je je stalno u kontaktu sa predstavnicima trgovinskih lanaca i pratiće sve što se događa na graničnim prelazima i u pograničnim mestima.

Objavljeno:

Trgovinski lanci i prodavnice u Srbiji uredno su snabdeveni svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, a nema povećane potražnje za bilo kojim proizvodima, niti potrebe da ljudi stvaraju bilo kakve zalihe namirnica, ocenjeno je danas na sastanku predstavnika Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i trgovinskih lanaca, održanom u PKS povodom aktuelne situacije u vezi sa korona virusom.

Dogovoreno je da PKS bude kontakt centar preko kojeg će se pratiti situacija i u skladu sa eventualnim promenama preduzeti odgovarajuće mere.

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, naglasio je da je stanje na tržištu Srbije stabilno, da nema veće potražnje za bilo kojim prehrambenim proizvodom, kao i da su svi predstavnici trgovinskih lanaca istakli da su zalihe redovne i normalne. Ljajić je dodao da je na sastanku dogovoreno da se preko PKS i Udruženja za trgovinu održava redovna komunikacija sa predstavnicima trgovaca. „Nema potrebe za stvaranjem panike ili atmosfere koja bi doprinela bilo kojoj vrsti nestabilnosti“, poručio je Ljajić.

Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju PKS ističe da je cilj sastanka bio da se razmene iskustva o tome šta koji trgovinski lanac preduzima i na koji način se situacija u vezi sa korona virusom odražava na njihovo poslovanje.

„Apsolutno nema nikakvog razloga da do problema u snabdevanju dodje i to se ni ne očekuje. Većina trgovinskih lanaca ima i zalihe koje su daleko veće od uobičajenih tako da je situacija potpuno pod kontrolom“, dodao je Vesović.

Komora je je stalno u kontaktu sa predstavnicima trgovinskih lanaca i pratiće sve što se događa na graničnim prelazima i u pograničnim mestima.

Obrad Popović, potpredsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PKS i direktor Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) istakao je da u trgovinama nisu primećene ikakve vanredne okolnosti kao posledica širenja Korona virusa.

„Stanje popunjenosti gondola je redovno. Potrošači ne kupuju niti stvaraju neke vanredne zalihe niti smo primetili bilo kakvu tražnju za bilo kojim artiklom koja nije uobičajena u ovom periodu godine. Lanci snabdevanja funkcionišu normalno i možemo da uverimo potrošače da svih artikala ima dovoljno“, rekao je Popović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Privredna Komora Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.