JE L OVO NAŠA SRBIJA ILI NJIHOVA? Narodne patrole pojavile se i u Subotici, šalju PRETEĆE poruke migrantima (VIDEO)
Broj migranata koji se nalaze u Srbiji od početka godine neznatno povećao, a broj krivičnih dela koje su počinili migranti iznosi 0,06% od ukupnog broja učinjenih krivičnih dela, Foto: Printscreen

novi trend

JE L OVO NAŠA SRBIJA ILI NJIHOVA? Narodne patrole pojavile se i u Subotici, šalju PRETEĆE poruke migrantima (VIDEO)

Mi želimo da imamo mir kao u Poljskoj i Mađarskoj

Objavljeno:

Samozvane "narodne patrole" koje su počele da sve češće špartaju srpskim gradovima i, kako oni kažu, skreću migrantima pažnju na to kako bi trebali da se ponašaju u Srbiji, ali i da štite građane od mogućih napada migrantskih grupa, sve više uzimaju maha.

Nakon Beograda, "narodne patrole" zabeležene su i u drugim većim gradovima Srbije, a na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se neki od njihovih organizatora obraćaju građanima na ulici i objašnjavaju zbog čega su se dali u akciju.

Čovek sa crnom kapom, čiji identitet nam nije poznat, okupljenim građanima govori sledeće stvari:

- Je l' ovo naša Srbija ili njihova. Hajde recite, je l' naša? E, pa, ako je naša, mi smo građani ove zemlje - svi, hrišćani koji živimo ovde i muslimani koji žive ovde, ali koji su bili tu pre dvadeset i pre pedeset godina i koji su ovde na ovom buvljaku radili - želimo da poručimo da nam treba naša Srbija i naša Subotica za nas. Dok je još vreme. Mi nećemo šerijat ovde, nećemo burke, nećemo hidžabe, nećemo da prođemo kao što sada prolazi Švedska, kao Nemačka, Francuska, Engleska, Italija, Norveška! Mi ne želimo to! Mi želimo da imamo mir kao u Poljskoj i Mađarskoj! Ne želimo migrante koji se šetaju svuda! Ne može, mi to ne dozvoljavamo - ispričao je čovek u crnoj kapi koga je neko iz mase oslovio sa: "Tako je, Sale!".

foto: Printscreen

Iako se broj migranata koji se nalaze u Srbiji od početka godine neznatno povećao, a broj krivičnih dela koje su počinili migranti iznosi 0,06% od ukupnog broja učinjenih krivičnih dela, društvene mreže gore od vesti koje podižu paniku.

U sred ove panike, u Subotici je najavljen protest protiv naseljavanja migranata, a pre nekoliko dana na ulicama Beograda se pojavila i prva „narodna patrola“ rešena da migrantima zabrani kretanje u večernjim časovima zbog, kako kažu, učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke.

foto: Printscreen

Kao da narodne inicijative nisu bile dovoljne, istovremeno se pojavio i Jutjub prvenac Boška Obradovića koji se bavi upravo migrantskom krizom. U svom stavu lider Dveri pokazuje kako Eurabija teorija izgleda u praksi volšebno mešajući crnu tečnost koja predstavlja migrante i vodu koja predstavlja belu Srbiju i Evropu. Iako se ni u jednom trenutku ne navodi da boja tečnosti označava boju kože, implicitno nam jeste stavljeno do znanja da se aludira na opasnost od promene strukture stanovništva u Srbiji i beloj Evropi najavljenim doseljavanjem velikog broja migranata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.