PORODICA MIHAILOVIĆ IZ LJIGA OSTALA BEZ STRUJE: Ko POKUŠAVA da ih PRISILNO izbaci iz KUĆE?
Elektrodistribucija revnosno postupa po nalogu bogatih poverioca kad struja treba da se isključi siromašnima, Foto: Printscreen

strašne priče

PORODICA MIHAILOVIĆ IZ LJIGA OSTALA BEZ STRUJE: Ko POKUŠAVA da ih PRISILNO izbaci iz KUĆE?

Porodica živi u zgradi solidarnosti gde Livnica ima stan za radnike

Objavljeno:

Petočlana porodica Mihailović iz Ljiga već preko godinu dana živi u stanu bez struje, koja im je isključena kao vid pritiska da se sami isele iz svoj jedinog doma.

Poverilac AD Livnica Beograd je najpre probao da ih izbaci sudskim putem, ali kako je porodica pokazala da ima osnova da u stanu boravi i sud obustavio postupak iseljenja, počeli su da se služe nehumanim metodama i naložili isključivanje struje.

foto: Printscreen

Elektrodistribucija revnosno postupa po nalogu bogatih poverioca kad struja treba da se isključi siromašnima, dok bogatim dužnicima koji duguju milione energiju daje na poklon i ignoriše dalje gomilanje dugova. Direktori EPS-a i lokalnih elektrodistribucija služe se užasnom logikom da je dug lakše naplativ od siromašnih, bolesnih i ranjivih, a u tom procesu su spremni da te ljude ostave bez grejanja usred zime i onemoguće pripremu jela. Druge važne životne stvari takođe su onemogućene kada nema struje: tako se troje dece iz porodice Mihailović danas igra u hladnoći, a mali Matea Mihailović (6) uči u mraku, pod svetlošću baterija.

Život je preči od para a prisiljivanje ljudi da žive u mračnom i hladnom je oblik progona i maltretiranja i ne bismo smeli da okrećemo glavu kada se to dešava bilo kome u našoj okolini. Stan bez svetla i grejanja nije uslovan za život. Pozivamo stanovnike Ljiga i druge ljude dobre volje da se solidarišu sa ovom porodicom, a državu Srbiju da na nacionalnom nivou zabrani isključivanje struje u svim domaćinstvima gde struja služi za ogrev, pripremu hrane i obrazovanje.

foto: Printscreen

ISTORIJA SLUČAJA Porodica živi u zgradi solidarnosti gde Livnica ima stan za radnike. Livnica Ljig je 90-ih imala 151 radnika, a 9 bez rešenog stambenog pitanja, među kojima je bio i Zoran Mihailović, Aleksandrov otac. Radnici bez stanova plaćali su doprinose za socijalnu stambenu izgradnju, a 1996. DP Livnica Ljig dobija dva stana u ovu namenu i raspisuje konkurs. Sa preko 30 godina radnog staža, uplaćenim doprinosima, utvrđenim bodovima i brojnim članovima porodice bio je prvi na rang listi za dodelu stanova za zaposlene ovog preduzeća. Privatizacija preduzeća, promena direktora i smena vlasti doveli su do problema koji traju i do danas. Zoran Mihailović je bio prinuđen da svoja prava, vezano za dodelu stana i radni staž brani u nekoliko sudskih postupaka ali se suđenje oteglo preko 10 godina. Porodica se, ne mogavši da više trpi nemaštinu, uselila u taj prazan stan 2013. godine. a od 2017. pokušavaju da ih prisilno izbace na ulicu.

Kontakt porodice: Marijana i Aleksandar Mihailović 069-665-586.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.