ON PREDVODI NARODNE PATROLE KOJE PRETE MIGRANTIMA U BEOGRADU! Bivši je član Zavetnika, a sad ga traži policija!
Damnjan Knežević, Foto: Printscreen

EPILOG

ON PREDVODI NARODNE PATROLE KOJE PRETE MIGRANTIMA U BEOGRADU! Bivši je član Zavetnika, a sad ga traži policija!

Ne dirajte naše žene, ne dirajte naše građane i sve će biti u redu, poručivao je on

Objavljeno: 16:31h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije obavestilo je nadležno tužilaštvo o organizovanju takozvanih "narodnih patrola", koje su u petak u večernjim časovima obilazile migrante i izbeglice u centru Beograda i obaveštavale ih da im "zabranjuju kretanje".

Muškarci iz grupe su migrantima i izbeglicama na engleskom jeziku govorili da će oni „ubuduće svake noći biti na ulicama“ kako bi „zaštitili svoje žene“, te da će migranti i izbeglice „imati problem“ ako neko napadne „srpske žene i muškarce“, kao i da to „moraju preneti“ svojim sunarodnicima.

„Ne dirajte naše žene, ne dirajte naše građane i sve će biti u redu. Kada ste u Srbiji, morate poštovati naša pravila“, poručuje jedan od članova grupe migrantu.

Muškarac koji je u opisu videa predstavljen kao predsednik inicijative Damnjan Knežević, poručuje na srpskom jeziku da to „nije kampanja protiv migranata, već protiv migrantskog nasilja“, kao i da će „svake večeri biti na ulicama“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prijavilo je ovaj Sturmabteilung tužilaštvu, a jedan od patroldžija – bivši potpredsednik „Zavetnika“ Damnjan Knežević – objavio je da je od policije dobio poziv radi prikupljanja podataka o učinjenom krivičnom delu izazivanja nacionalne, rasne ili verske mržnje, piše Dojče vele.

Inače, Damnjan Knežević osvedočeni je desničar, a u decembru prošle godine uputio je podršku dr Jovani Stojković, poručujući da treba da se stane na put farmako mafiji:

"Braćo i sestre, saborci, prijatelji, svi hrabri ljudi koji se borite za bolju i zdraviju Srbiju, obaveštavam vas da su se nastrani i farmaceutski lobi preko Lekarske Komore Srbije urotili da naude našoj sestri Jovani Stojković.

Po njima je Jovana širila paniku vezano za MMR vakcine za koje država ne garantuje, a primorava vas da vakcinišete decu, za širenje navodne ksenofobije prema migrantima koji uveliko napadaju našu decu i žene i naravno za neprihvatanje nastranosti kao nešto normalno.

Svi mi koji smo javno istupili protiv okupacije i izdaje smo dužni da stanemo iza Jovane. Svi vi koji se brinete za zdravlje, bezbednost, odrastanje dece u Srbiji treba da stanete iza Jovane, jer ćete sutra vrlo moguće biti raščerečeni kada se pobunite za svoje dete.

Da ne bi sutra bili sami, danas podržite Jovanu".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.