BORIĆU SE DA DECI VRATIM HLEB U RUKE: Vlasnik srušene berbernice iz Pazara OČAJAN, ALI NE ODUSTAJE
Ramiz Dugopoljac, Foto: Printscreen Youtube

bravo za solidarnost

BORIĆU SE DA DECI VRATIM HLEB U RUKE: Vlasnik srušene berbernice iz Pazara OČAJAN, ALI NE ODUSTAJE

Javno se obratio komšijama nakon nesreće koja mu se desila u Novom Pazaru

Objavljeno:

U Novom Pazaru , 23. februara srušena je berbernica u ranim jutarnjim časovima , njenog vlasnika Ramiza Dugopoljca je o tome obavestila policija.

Odgovornost je preuzela građevinska služba Islamske zajednice, a spor je nastao oko vlasništva nad parčetom zemlje na kojem je berbernica radila tokom gotovo 45 godina.

Objekat je u vlasništvu porodice Dugopoljac, još od 1970. godine kada ga je kupio njegov otac. U zvaničnoj bazi nepokretnosti se kao vlasnik navodi IZ, dok je kao vlasnik objekta na parceli uknjižen Ramiz Dugopoljac.

Ramiz se oglasio uz želju da se javno zahvali na podršci koju su iskazali okupljanjem u Prvomajskoj ulici, gde se i nalazi porušena berbernica.

- Želim javno da se obratim svim prijateljima, porodici, poznanicima, komšijama i ljudima iz naše čaršije koji su mi danas pružili podršku. Izgubio sam deo sebe, deo dedovine koju sam od njega naučio da prenosim sa kolena na koleno. Decenijama sam stvarao to, došao u doba kada idem u penziju i ostavljam mojim sinovima da me ponosno naslede - rekao je Ramiz, pa dodao:

Ponosim se njima, kao što se moj otac ponosio mnome. Dokazano je da je sve moje, da sve meni pripada, i nadam se da će mi vratiti oduzeto. Hvala vam, moji ljudi, moj grade, što si stao uz mene danas. Hvala vam, omladino i ljudi mog vremena. Ja ću se boriti i dalje, i vratiću mojoj deci hleb u ruke, koji je oduzet preko noći - kazao je Dugopoljac za Glas Pazara.

Dugopoljac je ranije rekao da IZ u Srbiji pokušava da ospori vlasništvo nad tim lokalom i da je pokrenut i sudski postupak:

- U toku je postupak, dostavio sam sva neophodna dokumenta, ugovore, kojim se dokazuje da sam ja vlasnik lokala i zatim je dodao da neće dozvoliti da mu se oduzme nasleđe, ni njemu ni njegovoj deci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.