GRAĐANI ŠAPCA NE DOPUŠTAJU DA ULICA NOSI ŠABANOVO IME! NE ŽELE OVU BEDU NA VRATU: Dogovorili se a RAZLOG ŠOKIRA!
Šaban Šaulić, Foto: Printscreen

NE ŽELE

GRAĐANI ŠAPCA NE DOPUŠTAJU DA ULICA NOSI ŠABANOVO IME! NE ŽELE OVU BEDU NA VRATU: Dogovorili se a RAZLOG ŠOKIRA!

Kada je, pre godinu dana, velikan narodne muzike poginuo vraćajući se sa nastupa iz Nemačke, Šapčani su pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese ime Šabana Šaulića...

Objavljeno: 23.02.2020. 11:35h
  • 130

Poznati pevač je odrastao i živeo u toj ulici, sve do trenutka, kada se, zbog muzike, preselio u Beograd.

Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponela ime slavnog pevača.

Problem je nastao kada su građani shvatili da bi im promena dokumenata donela visoke novčane gubitke, jer u toj ulici ima kuća u kojima živi po sedmoro-osmoro ljudi u domaćinstvu.

Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sledeće:

- Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – priznao nam je Lila.

U želji da čujemo i drugu stranu i saznamo lično od Ilde Šaulić da li će muzej u Šapcu biti otvoren ili ne, pozvali smo pevačicu, ali ona nije želela da da komentar.

- Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu. Hvala što ste nazvali!

Da li otvaranje ovog muzeja zaista zavisi od Ilde ili ne, nismo uspeli da saznamo, tek ostalo je nepoznato da li će posle naziva ulice, pevač koji je ostavio mnogo hitova iza sebe, ostati i bez muzeja u rodnom gradu!

Bonus video:

(Espreso.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media