OD MINUS DVA DO PLUS OSAMNAEST! Vreme će se vrtoglavo promeniti, evo kada da SPREMITE KIŠOBRANE!
Zime uopšte nije ni bilo, Foto: AP

prognoza vremena

OD MINUS DVA DO PLUS OSAMNAEST! Vreme će se vrtoglavo promeniti, evo kada da SPREMITE KIŠOBRANE!

U severoistočnim i istočnim predelima očekuje se prolazno naobačenje, uz pojačan severozapadni vetar.

Objavljeno:

Proleće kalendarski još nije stiglo u našu zemlju, ali vremenske prilike govore drugačije. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za vikend nas očekuje promenljivo oblačno, ali periodi sunčanih intervala sa temperaturama do 18 stepeni.

- Danas će biti promenljivo vreme. Prepodne vedro, dok će tokom popodneva doći do razvoja oblačnosti. Ponegde je moguća slaba kiša, a na planinama i slab sneg – kažu za "Blic" iz RHMZ-a.

U severoistočnim i istočnim predelima očekuje se prolazno naobačenje, uz pojačan severozapadni vetar.

U Beogradu je danas promenljivo oblačno vreme, a mogući su i pljuskovi. Temperatura će se kretati od dva do 10 stepeni, koliko će biti u najtoplijem delu dana.

Slično vreme očekuje se i u Novom Sadu, gde će jutarnja temperatura biti jedan stepen ispod nule, dok će maksimalna dnevna iznositi devet stepeni. U Nišu od -1 do 10 stepeni, koliko će biti i u Kragujevcu.

Iskoristite lepo vreme za odmor u prirodi

Nema sumnje da nas očekuju prolećne temperature i narednih dana, a prema svemu sudeći izgleda da je došlo vreme da se pozdravimo sa zimom.

Prolećne temperature su stigle, nemojte da oklevate već izađite iz domova, prošetajte i udahnite sunčeve zrake.

U Srbiji se za vikend očekuje sunčano vreme uz pojavu oblačnosti, sa temperaturama od -1 koliko će biti u Novom Sadu, do maksimalnih 11 u Beogradu i Kragujevcu.

- U subotu se tokom većeg dana predviđa sunčano vreme. Tokom noći doći će do naoblačenja, ali bez padavina. Sunčano i toplo biće i u nedelju - dodaju iz RHMZ-a.

Na planinama se prvog dana vikenda takođe očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Tepmperatura će se na Kopaoniku kretati od -9 do -3, dok će na Zlatiboru biti od -3 do maksimalnih pet stepeni.

Poslednji dan radne nedelje obeležiće toplije vreme sa maksimlnom dnevnom temperaturom do 18 stepeni, koliko će biti izmereno u prestonici. U Novom Sadu će maksimalna dnevna temperatura biti 16 stepeni, dok će u Nišu biti za stepen niže.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.