NEMA VIŠE ODLAZAKA MEDICINSKIH RADNIKA U NEMAČKU! Ministar Đorđević ugasio nadu hiljadama srpskih negovatelja
Zoran Đorđević, Foto: Filip Plavčić

ĆAO DOVIĐENJA

NEMA VIŠE ODLAZAKA MEDICINSKIH RADNIKA U NEMAČKU! Ministar Đorđević ugasio nadu hiljadama srpskih negovatelja

On je istakao da Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali je apelovao da se to radi na legalne načine

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da smo obavestili Nemačku da je Srbija obustavila odlazak medicinskih radnika, a naredni korak će biti raskidanje ugovora.

„Mi ne možemo da sprečimo migracije, ali je neprimereno da, kada svi pričamo o njihovom zaustavljanju, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo suprotno onome što radimo“, rekao je Đorđević gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija napreduje i ima plan i cilj da dostigneom prosečnu platu od 900 evra.

„U inostranstvu plate nisu mnogo veće. Život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, pa kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život“, ocenio je Đorđević.

On je istakao da Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali je apelovao da se to radi na legalne načine.

„Ukoliko se odluče da odu mi ih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da im garantuje prava. Videli ste da smo na Malti reagovali kao vlada i tražili da poštuju njihova prava“, kazao je Đorđević.

Komentarišući ideju o zabrani rada nedeljom, Đorđević je rekao da je „u okolnostima kad se razvijamo glupo pričati“ o tome.

„Cirkus je napravljen u Crnoj Gori, pa se oko pumpi sada grana privredna delatnost koja ne sme, prodaju se i lekovi. Zakon je jasan – radnik ima pravo na jedan slobodan dan, nekome je to nedelja, nekome sreda, ali je važno da ljudi budu produktivni i da dobro zarade“, rekao je Đorđević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.