ZA PORODIČNI RIBNJAK MILUTINOVIĆA ZNA CELA SRBIJA: Posao je KRVAV, radi se 24 sata, ali je zarada OGROMNA! (FOTO)
Ribnjak, ilustracija, Foto: RINA

SVAKA ČAST, LJUDI!

ZA PORODIČNI RIBNJAK MILUTINOVIĆA ZNA CELA SRBIJA: Posao je KRVAV, radi se 24 sata, ali je zarada OGROMNA! (FOTO)

Privatni ribnjaci itetako isplativ posao, od koga se zaradi u vrlo kratkom roku....

Objavljeno:

Prema statističkim podacima u Srbiji se godišnje pojede oko 32 miliona kilograma ribe, a proizvede se samo dvanaest, što stavara deficit od preko 20 miliona kilograma.

Zato su privatni ribnjaci itetako isplativ posao, od koga se zaradi u vrlo kratkom roku. To su pre nekoliko decenija shvatili i Milutinovići iz ivanjičkog sela Osonica koji su maksimlano iskoristili lokalne priordne resurse, pa su pre 30 godina na rečici koja protiče iza njihove porodične kuće podigli vodozahat i sagradili ribnjak.

foto: RINA

“Najviše uzgajamo kalifornijsku pastrmku, a u našem ribnjaku imamo kapacitet za deset tona ribe. Najveća potražnja je za mladom ribom i najbolje prolazimo za vreme posta, jer se tad riba najviše jede. Ovde su odlični klimatski i zemljišni uslovi za uzgoj ribe, pa smo iskoristili ono što nam je dala majka priroda”, istakao je vlasnik ribnjaka Milenko Milutinović.

foto: RINA

Osonički ribnjak nadaleko je poznat po svojim kapacitetima i kvalitetnoj ribi, koja svoje mesto pronalazi kod kupaca širom zapadne Srbije.

foto: RINA

Ovaj posao, ipak, nije ni malo lak, jer uz ribnjak mora da se dežura i do 24 sati dnevno, ali trud se isplati jer cela porodica može da zaradi, a u ribnjaku sa Milenkom već odavno su i njegovi sinovi.

foto: RINA

“Prvu ribu je deda doneo osamdestih godina. Počeli smo da mrestimo i na taj način obogaćujemo naš fond. Mada, najteži je taj proces, jer voda zaledi i radimo u ledu. Od trenutka kad omrestimo ženku, pa do momenta dok dobijemo ribu od 250 grama, koja završava na trpei prođe od 12 do 16 meseci”, rekao je za RINU, Vidan Milutinović.

foto: RINA

Činjenica je da se u Srbiji, u odnosu na druge zemlje, riba jede malo, a rabnjaka je još manje, pa stručnjaci kažu da bi površina pod ribnjacima trebalo da se poveća četiri puta kako bi potrebe bile zadovoljene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.