STIGLE MNOGO LEPE VESTI O MALOJ MONIKI! Dobila je DIVAN POKLON
Mala Monika je heroj nacije, Foto: Printscreen/Facebook

napokon lepo vesti za karimanoviće!

STIGLE MNOGO LEPE VESTI O MALOJ MONIKI! Dobila je DIVAN POKLON

Devojčicu i njene roditelje obradovali smo boravkom u Vrnjačkoj Banji, u hotelu "Breza"

Objavljeno: 09:36h

"Hvala "Novostima" što su sve vreme bile uz nas i dokazale da im je stalo do našeg deteta, a ne do senzacije. Hvala i na poklonjenom putovanju jer nam mnogo znači da budemo što više zajedno i da povremeno promenimo sredinu."

Ovo su reči Aleksandre i Roberta Karimanovića, iz Suvog Dola, kod Niša, koji sa ćerkom Monikom polako svoj život vraćaju u uobičajene, svakodnevne tokove i veruju da su sve ružno ostavili za sobom. Tim roditeljskim nastojanjima doprineće i poklon Kompanije "Novosti" - sedam dana boravka u Vrnjačkoj Banji, u hotelu "Breza", koji se nalazi u okviru Vojne ustanove "Tara". Na odmor, sve troje, mogu da odu do 31.jula.

Posle najtežih dana u životu, koja su zadesila ovu porodicu i potresla javnost Srbije, Karimanovići obasipaju ljubavlju svoju jedinicu, devojčicu koju je 20. decembra prošle godine oteo višestruki povratnik Ninoslav Jovanović. Dete im se vratilo živo i sada pokušavaju da joj pomognu da izbriše sećanje na devet dana pakla, koliko je bila u rukama "malčanskog berberina".

- Nije nam lako, ali ne smemo da kukamo jer nam se dete vratilo - gotovo uglas govore Aleksandra i Robert. - Kako je onim roditeljima koji ne znaju gde su im deca ili su nažalost nastradala, mi to odlično znamo. Iskustvo koje smo doživeli ne želimo da se ikada ponovi nekom detetu ili roditeljima. Mi od 29. decembra, kada je naša devojčica pronađena u napuštenoj kuću u selu Pasjači, ne skidamo osmeh s lica.

Karimanovići su dobili novog člana porodice, psića Leu koja je pored njihove ćerke postala zvezda porodice. Lokalna samouprava obećala je Robertu posao u predškolskoj ustanovi "Pčelica" i on uveliko priprema dokumentaciju.

- Pokazali su razumevanje da treba da budem pored supruge i ćerke, jer sam im sada najprotrebniji - priča Robert. - Radio sam sezonske poslove da bih prehranio porodicu i baš kada nam je dete oteto bio sam u Vojvodini. Radio sam u jednoj livnici, i teško sam se nosio sa tom činjenicom.

Da bismo bili na okupu, Aleksandra je trenutno na bolovanju, a zaposlena je u italijanskom "Benetonu", gde su takođe imali razumevanje za porodičnu dramu kroz koju je prolazila. Preporučili su joj da bude sa detetom koliko god je potrebno i da će je posao čekati.

- Bili smo prvi put na zimovanju, i to na Zlatiboru - priča Aleksandra. - To nam je poklonio niški kardiolog Tomislav Kostić i hvala mu od srca. Naša jedinica je zaista uživala na snegu i planinskom vazduhu, imali smo odličnu hranu i sve uslove da lepo provedemo odmor. Verujemo da će nam tako biti i u Vrnjačkoj Banji.

DOBROTVORI ŽELE DA IM SAGRADE DOM

KARIMANOVIĆI su imali veliku podršku iz cele Srbije i Evrope, svuda gde žive naši ljudi, jer su svi strepeli za detetov život. Javljali su se pojedinci i kompanije koji žele da im sagrade dom jer žive u neuslovnoj kući Aleksandrinih roditelja.

- Stalo nam je da joj pružimo srećno detinjstvo, da ima svoju sobu, svoj mir i slobodu - kažu Karimanovići. - Ne možemo to sami i svesni smo toga. Sada pokušavamo da nađemo neki plac, neko parče zemlje, gde bismo uz pomoć dobrih ljudi napravili barem dve sobe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.