NIKO NIJE HTEO DA IM PRODA AVIO KARTE, BILO JE HAOTIČNO! Otkrivamo detalje drame Srba s kruzera (VIDEO)
Ivica Dačić, press konferencija, Foto: Emilija Jovanović

konačno

NIKO NIJE HTEO DA IM PRODA AVIO KARTE, BILO JE HAOTIČNO! Otkrivamo detalje drame Srba s kruzera (VIDEO)

Trojicu od četvorice evakuisanih Srba dočekao je i veliki broj novinara koje su zanimali utisci ovih momaka koji su boravili u karantinu u Francuskoj

Objavljeno:
Jovana Jovanović

Prvi potpredsenik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić je ugostio trojicu od četvorice Srba koji su pre dva dana došli u Srbiju iz karantina u Francuskoj jer su prethodno boravili u kineskom gradu Vuhanu odakle je krenula epidemija koronavirusa.

U Ministarstvu spoljnih poslova, osim Dačića, trojicu od četvorice evakuisanih Srba dočekao je i veliki broj novinara koje su zanimali utisci ovih momaka koji su boravili u karantinu.

U narednih nekoliko minuta poslušajte šta su rekli, kao i njihove utiske povodom povratka u Srbiju:

Povratak Aleksandra Kalabe, Nenada Neškovića, Dušana Đelića i Stefan Vojnića je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u saradnji sa francuskim vlastima.

Tim povodom, Dačić je izjavio kako je u pitanju bila veoma teška procedura koju nije bilo lako realizovati.

foto: Emilija Jovanović

Karantin nije bio u Parizu, već južnije. Prošli su sve njihove preglede, i hvala Bogu, vratili su se u u Srbiju u nedelju pred ponoć. Naravno, njima nije mnogo stalo do publiciteta, ali bitno je da smo posao završili do kraja. Želim da vam se zahvalim na ponašanju i strpljenju. Želim da vam ovo bude samo jedan neprijatan detalj u vašim životima, da budete živi i zdravi. Hvala vam na poklonima - rekao je Dačić trojici od četvortice Srba koji su bili prisutni na današnjoj pres konfereniciji u Beogradu", izjavio je Dačić.

foto: Emilija Jovanović

Inače, Stefan Vojnić je upisao master studije biznis administracije u Vuhanu, i kako je rekao, planira da se vrati kako bi završio studije.

Upitan o uslovima u francuskom karantinu, kaže da su bili poprilično dobri, ali da je prostor bio ograničen, što je naveo kao manu i najteži deo tokom života u karantinu.

Planiram da se vratim kako bih završio studije, a najteže mi je pao zatvoren prostor u karantinu", istakao je Vojnić.

foto: Emilija Jovanović

Takođe, Dušan Đurić je ispričao kako živi u Šangaju, a da je u Vuhan doleteo pre proglašenje epidemije.

U Vuhanu sam bio u poseti, ja sam veče pre zatvaranja grada sleteo u Vuhan i ujutru kada sam se probudio rekli su da je sve zatvoreno. Bilo je jezivo, ođednom je postao grad duhova", rekao je Đurić.

Podsetimo, ovi momci su stigli u nedelju uveče oko ponoći na beogradski aerodrom Nikola Tesla gde su ih sačekali porodica i prijatelji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.