PRODAO KRMAČU KAKO BI PLATIO RAČUNE, A SAD HOĆE DA MU UZMU POSLEDNJE DVE OVCE Nenadova priča je Bogu plakati (FOTO)
Nenad Butulija, Foto: KURIR/S.U.

PRETUŽNO

PRODAO KRMAČU KAKO BI PLATIO RAČUNE, A SAD HOĆE DA MU UZMU POSLEDNJE DVE OVCE Nenadova priča je Bogu plakati (FOTO)

Nenad živi od socijalne pomoći u iznosu od 6.000 dinara i povremenih fizičkih poslova, a samo za lekove mesečno mora da da oko 3.500

Objavljeno:

Nezaposlenom plućnom bolesniku Nenadu Butuliji (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde izvršitelji će zapleniti i prodati poslednje dve ovce zbog duga!

Ovaj čovek ostaće za nekoliko dana bez dve ovce zbog prošlogodišnjeg duga za plin „Srbijagasu“ od 60.000 dinara. Javnu prodaju zakazao je javni izvršitelj Lazar Sekulić, koji je nadležan za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu za 25. februar, kad će kupcima ovce biti ponuđene po početnoj ceni od 21.000 dinara.

foto: KURIR/S.U.

Na doboš je, odlukom javnog izvršitelja, trebalo da ode i svinja od oko 100 kg, procenjena na 30.000 dinara, koju je Nenad u međuvremenu prodao kako bi platio dug za struju i vodu.

Nenad živi od socijalne pomoći u iznosu od 6000 dinara i povremenih fizičkih poslova, a samo za lekove mesečno mora da da oko 3500. Dok je bio zaposlen, redovno je plaćao komunalije, iako je živeo i živi na ivici egzistencije. Promenila su se vremena i sada nema odakle da plaća.

foto: KURIR/S.U.

Ovaj slučaj potvrđuje nemilosrdnost i nehumanost u postupanju javnih izvršitelja koji su najažurniji u naplati dugova najsiromašnijim građanima dok istovremeno bogatim i moćnim pojedincima žmure na višemilionske dugove, i ne uspevaju ni poslodavcima da naplate dugove prema radnicima. Ovo predstavlja vrhunsku nepravdu, protiv koje se Združena akcija Krov nad glavom bori od svog osnivanja.

Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima uplate donaciju i pomognu Nenadu. Pomoć možete uplatiti na račun našeg udruženja,a nakon pristiglih uplata, prikupljeni iznos ćemo proslediti korisniku.

Udruženje građana ZA KROV dinarski račun: 205 - 0000000263391 - 77

devizni račun: 0070800050225 IBAN: RS35205007080005022588 - pomoć za Nenada Butuliju

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.