RADNIK JKP GRADSKA ČISTOĆA DOBIO OTKAZ! Bogoslav Nešović je otpušten zbog UZBUNJIVANJA!
Gradska čistoća, Foto: Espreso.co.rs

dopis

RADNIK JKP GRADSKA ČISTOĆA DOBIO OTKAZ! Bogoslav Nešović je otpušten zbog UZBUNJIVANJA!

Bogosav Nešović dobio je otkaz pošto se kao uzbunjivač obratio gradonačelniku Beograda!

Objavljeno: 14:33h

Radnik JKP Gradska čistoća i predsednik sindikalne organizacije Sloga Bogosav Nešović dobio je otkaz pošto se kao uzbunjivač obratio gradonačelniku Beograda i obavestio ga da direktor Marko Popadić, pod pretnjom otkazom, zahteva od radnika da skupljaju kapilarne glasove za SNS, saopštili su danas Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Nešović je u dopisu gradonačelniku Zoranu Radojičiću naveo da Popadić zajedno sa predsednicom Zajednice srpskih sindikata i odbornicom SNS u Skupštini grada Beograda Mirom Bastom primorava radnike da idu na mitinge SNS i Aleksandra Vučića, a sve pod pretnjom uz stalno kažnjavanje svih koji se pobune protiv takve prakse.

Sindikat je ukazao da je Nešović spreman da iznese dokaze da JKP Gradska čistoća plaća radnicima dnevnice za prisustvo na mitinzima SNS, da se radnici primaju na osnovu članstva u SNS i da je direktor naplaćivao od 2.000 do 5.000 evra postavljanje na rukovodeća mesta.

Uz dopis, Nešović je obezbedio dokaze za svoje tvrdnje i spreman je da o svemu svedoči, ukazala je Sloga i istakla da je umesto odgovora i pokretanja postupka protiv onih koji maltretiraju ljude i krše zakon, Nešović dobio otkaz uz poruku da mu je pametnije da ćuti.

Prema Sindikatu, to je nastavak prakse po kojoj se kažnjavaju uzbunjivači sa ciljem da se zaštiti sistem koji počiva na ucenama i prtiscima.

Sindikat Sloga traži od nadležnih da se Nešović odmah vrati na posao i da se otvori istraga protiv direktora Marka Popadića i drugih odgovornih u JKP Gradska čistoća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.