MI SMO DECA NEBA, OCA NEBESKOG: Pomozite da Bogdan (5) iz Zaječara nastavi lečenje, ako za Boga znate! (VIDEO)
Bogdanu je potrebna pomoć, Foto: espreso.co.rs

apel za pomoć

MI SMO DECA NEBA, OCA NEBESKOG: Pomozite da Bogdan (5) iz Zaječara nastavi lečenje, ako za Boga znate! (VIDEO)

On se protiv ove opake bolesti bori od svoje 3. godine

Objavljeno:

Nema osobe koja može ostati imuna na pesmu „Mi smo deca neba, Oca nebeskog“ koju je mali Bogdan iz Zaječara (5) otpevao zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su se s njim borili za njegov život.

Podsetimo, Bogdan Gicović boluje od teškog tumora u maloj karlici (rabdomiosarkoma) koji mu je dijagnostikovan u julu 2018. godine. Prvih sedam meseci se lečio u Srbiji, ali je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Bogdan od 2019. godine na klinici „Acibadem“ u Turskoj.

Bogdan nosi nadimak ,,Mali Šampion'' zbog toga što se sa ovom opakom bolešću susreo u svojoj 3. godini i od tada se bori kao pravi lav.

Međutim, da bi mogao da nastavi svoju borbu, potrebni smo mu svi mi. Bogdanovi roditelji strahuju da neće imati novca da Boba nastavi lečenje u Turskoj. Zato apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu ukoliko su u mogućnosti.

Sms na 5757 za spas nase dece i da Bogdan nastavili lecenje u Turskoj. Unapred smo svim srcem zahvalni ???☦☦☦❤❤❤❤

Objavljuje Marina Gicovic u Nedjelja, 9. veljače 2020.

Kako su kazali, Fondacija „Podrži život“ je ukupno donirala 170.000 evra za Bobino lečenje. Međutim, oni su sporazumno prekinuli saradnju sa ovom fondacijom i sada su prinuđeni da se snalaze sami.

Obavestavamo javnost da smo sporazumno iz objektivnih razloga prekinuli saradnju sa fondacijom Podrzi Zivot. Do prekida...

Objavljuje Marina Gicovic u Petak, 14. veljače 2020.

U svom obraćanju su rekli da je Bogdan za sada dobro, ali da su troškovi jako veliki. Lekovi, pregledi i hemoterapije mnogo koštaju:

Zato bismo apelovali na sve ljude dobre volje da pomognu, tako što će poslati preko navedenog žiro-računa koliko je ko u mogućnosti za Bogdanovo lečenje

Bogdanovi roditelji kažu da su za narednih 6 meseci pokriveni, s obzirom na to da na dinarskom računu imaju oko 900.000 dinara, i na deviznom oko 4000 evra. To bi trebalo biti dovoljno za smeštaj i hranu u Turskoj. To nikako nije dovoljno za duže staze, uzevši u obzir da je njihovo prisustvo prilikom lečenja neophodno, kako bi Bogdan imao neophodnu pomoć u svakom trenutku.

„Mi smo deca neba, oca nebeskog, sve što smo i što imamo, sve nam je dao Bog. Dušu i telo, srce maleno, da ga bićem celim u istinu ljubimo“, zapevao je Bogdan i nikoga nije ostavio ravnodušnim:

Na magnetnoj rezonanci je ustanovljeno da ima metastazu na moždanim ovojnicama i na limfnim čvorovima (IV stepen). U tom trenutku su njegovi bubrezi bili pred otkazivanjem, a srce oslabljeno. Primao je samo morfijum protiv bolova. Lekari mu nisu davali više od 10% šanse da će preživeti.

U Turskoj su uspeli da mu stabilizuju srce i bubrege, ali su napomenuli da će do kraja života morati da pije veoma jake lekove za srce. Tada je Bogdan počeo da prima hemoterapiju. Iako se tada tumor smanjio za 40%, i dalje je bio prevelik za operaciju.

foto: espreso.co.rs

Lekari su odlučili da podvrgnu Bogdana kombinaciji zračenja i hemoterapije. Nakon operacije odstranili su mu tumor sa debelog creva i okolne regije, ali nisu smeli da diraju deo oko nerava, jer bi u tom slučaju napravili veću štetu nego korist. Tada je izvađeno je oko 30% tumorske mase.

Bogdan je nastavio da prima hemoterapije, ali ovu bitku ne može da vodi sam. Zbog toga svi koji žele da pomognu Bogdanu mogu novac uplatiti na tekući račun u Raiffeisen banci:

Bogdan Gicović, 265-0000005399899-86

Uplata je takođe moguća i putem deviznog računa:

Molimo vas da platite prema uputstvima datim u nastavku:

57A: Account with institution (Banka korisnika sredstava): RZBSRSBG, RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD, RS

59: Beneficiary customer (Korisnik sredstava, osoba ka kojoj su sredstva upućena): RS35265090000000007341, BOGDAN GICOVIĆ, PLITVIČKA 2, ZAJEČAR, REPUBLIKA SRBIJA

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.