SVE STOJI NA PUTU KA RUMUNIJI: Problemi se nižu JEDAN ZA DRUGIM (FOTO)
Foto: Uprava carine

obaveštenje za vozače

SVE STOJI NA PUTU KA RUMUNIJI: Problemi se nižu JEDAN ZA DRUGIM (FOTO)

U Vatinu, kamioni na izlaz iz zemlje čekaju i do 12 sati.

Objavljeno:

Putnički promet se trenutno na svim prelazima odvija nesmetano, međutim, uprkos dodatnim naporima koje ulaže, carinska služba se gotovo svakodnevno suočava sa brojnim problemima, pre svega u teretnom saobraćaju.

Trenutno je najduže zadržavanje na Vatinu, gde kamioni na izlaz iz zemlje čekaju i do 12 sati. Takvo stanje će verovatno potrajati i tokom vikenda, jer je prema najavi rumunskih graničnih službi došlo do prekida u radu njihovog informacionog sistema.

Takođe je najavljeno da se normalizacija stanja očekuje tek u ponedeljak 17. februara 2020. godine oko 12 časova, do kada će carinski organi susedne nam države sprovoditi alternativnu „ručnu“ obradu deklaracija, što samo po sebi znači usporeniji protok teretnog saobraćaja.

1 / 1 Foto: Uprava carine

Kolona kamiona na Batrovcima u pravcu ka Republici Hrvatskoj duga je oko tri kilometra. Prema izjavama vozača, na izlaz se čeka oko pet sati. Osim već poslovične usporenosti u radu hrvatskih graničnih službi, veći broj kamiona na ovom prelazu uslovljen je i radovima koji se izvode na deonici puta GP Šid-Šid, zbog čega se sva teretna vozila na izlazu preusmeravaju na druge prelaze, pre svega na najbliže Batrovce.

Povremeni zastoji i usporen rad bugarskih graničnih službi tokom nekoliko prethodnih dana doveo je do formiranja kilometarske kolone na Gradini. Stanje je od juče normalizovano, međutim, u koloni koja je još uvek duga oko kilometar i po, na izlaz iz zemlje čeka oko 80 kamiona, bez obzira što carinska procedura traje svega dva i po minuta.

1 / 1 Foto: Uprava carine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.