KUPILI SMO SVE ŠTO JE POTREBNO ZA ZAŠTITU OD KORONAVIRUSA: Jednu stvar nismo mogli da pronađemo NIGDE!
Želeli smo da se osiguramo, Foto: Emilija Jovanović

SPREMNI SMO

KUPILI SMO SVE ŠTO JE POTREBNO ZA ZAŠTITU OD KORONAVIRUSA: Jednu stvar nismo mogli da pronađemo NIGDE!

Iako u Srbiji za sada od njega nema ni traga ni glasa, želeli smo da se osiguramo za svaki slučaj

Objavljeno:
Ana Petrović

Sezona gripa se ove godine odužila. Kao da nije dovoljno što su ljudi već više od mesec dana zabrinuti zbog koronavirusa, svake nedelje u Srbiji oko 100 pacijenata dobije virus gripa.

Iako je broj zaraženih od koronavirusa premašio 60.000, a broj žrtava se popeo na 1.355, u Srbiji za sada nema ni traga ni glasa od njega.

S druge strane, zbog epidemije gripa učenicima je produžen raspust. Samo od početka februara respiratorne infekcije oborile su oko 22.000 građana Srbije, a danas je registrovan i prvi smrtni slučaj od gripa u Pirotskom okrugu.

Srbi definitivno ne sede skrštenih ruku, uzveši u obzir da u apotekama uveliko vlada nestašica hirurških maski. Prosto je nemoguće pronaći najobičniju masku. Iako ih negde uopšte nemaju na stanju i ne znaju kada će ih opet biti u ponudi, na pojedinim mestima ih ima, ali su već rezervisane. Jedini način da se dođe do njih je ukoliko neko otkaže rezervaciju.

S obzirom na to da zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije upozoravaju da nijedna zemlja na svetu, uključujući Srbiju, neće izbeći epidemiju koronavirusa, želeli smo da se osiguramo za svaki slučaj.

U apoteci smo pazarili ono što stručnjaci smatraju neophodnim u borbi protiv virusa, a ovo su cene:

Sapun protiv infekcija - 180 dinara

Antibakterijski gel - 100 dinara

Propolis kapi - 370 dinara

Brufen - 290 dinara

Kapi za nos - 220 dinara

Rukavice - 20 dinara

Za sve ovo nam je trebalo oko 1.200 dinara.

foto: Emilija Jovanović

Prvo i osnovno, ono što se odnosi i na situacije koje nisu vanredne, neophodno je redovno pranje ruku. Ukoliko niste u mogućnosti da operete ruke, ne bi bilo loše da kod sebe imate antibakterijski gel i eventualno vlažne maramice.

Propolis kapi su generalno dobra ideja za povećanje imuniteta. U javnom prevozu je poželjno nositi zaštitne rukavice i masku.

Naravno, neizbežan je i neki lek koji bi snizio telesnu temperaturu.

Imate li vi ideju o tome kako bismo mogli da se zaštitimo i od gripa i od potencijalnog koronavirusa? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.