KIKAN TREBA DA TRČI IZ SRBIJE DO MOSKVE DA BI DAO PUTINU IKONU: Kreće u nedelju, BEZ DINARA, svi mogu da pomognu
Aleksandar Kikanović, Foto: Privatna arhiva

KREĆE SE USKORO!

KIKAN TREBA DA TRČI IZ SRBIJE DO MOSKVE DA BI DAO PUTINU IKONU: Kreće u nedelju, BEZ DINARA, svi mogu da pomognu

Put je inače isplaniran do detalja

Objavljeno:

Aleksandar Kikanović, maratonac iz Loznice, u nedelju 16. febraura krenuće sa platoa ispred Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru put Rusije.

Ovaj humani mladić, koji je inače više puta trčao kao učesnik u raznim humanitarnim akcijama, nedavno se vratio sa Hilandara gde je osveštana ikona koju će poneti do ruske prestonice i velika mu je želja da je lično, u ime bratskih veza dva slovenska naroda, preda Vladimiru Putinu, prvom čoveku Rusije, kog Srbi obožavaju.

foto: Printscreen

- Do tog svetog mesta, Manastira Hilandar, prošle godine sam trčao 23 dana, a sada sam otišao po blagosov i da bude osveštana ova ikona. Mnogo mi to znači, daje mi veliku duhovnu snagu koja će mi trebati narednih meseci kako bih uspešno ostvario ono što sam naumio. Pripremao sam se žestoko od avgusta prošle godine za ono što me očekuje i potpuno sam spreman da dotrčim do Moskve – rekao je ranije loznički maratonac koji je u humane svrhe ranije trčao do Ostroga i Hilandara.

Put je inače isplaniran do detalja. Ipak, tu postoji samo jedan problem.

- Idem sigurno,sve sam obezbedio samo sigurno nemamo dovoljno finansija...Sve je sređeno, polazak je planiran za nedelju, ali nemam dovoljno sredstava za put.

foto: Printscreen

Aleksandra čeka veliki izazov, jer on faktički mora da uradi ono što do sada niko nije. Do 9. maja trebalo bi da istrči više od 50 maratona. Na putu će ga pratiti vozač i lekar u kamperu, a za nedelju je u Loznici planiran njegov svečani ispraćaj.

Svako ko želi finansijski da pomogne ovom mladiću, novac mu može uplatiti na sledeći račun:

UniCredit Bank

Broj računa: 170001045366800054

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.