SAMI SE ODGAJAJU, NEMAJU NIGDE NIKOGA: Deca kod Alibunara potresla javnost, u slučaj se uključila Srbija!
Printscreen, Foto: printscreen

tuzno

SAMI SE ODGAJAJU, NEMAJU NIGDE NIKOGA: Deca kod Alibunara potresla javnost, u slučaj se uključila Srbija!

Nakon što je RTS emitovao priču o šestoro dece koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara pokrenut je postupak kontrole

Objavljeno:

Nakon što je RTS emitovao priču o šestoro dece koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.

Priča o deci koja se sama odgajaju nikog nije ostavila ravnodušnim. Nakon emitovanja priloga na RTS-u reagovao je ministar za rad Zoran Đorđević koji je naložio republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

U međuvremenu se oglasio i Zaštitnik građana, koji je na osnovu saznanja iz medija o izuzetno teškom položaju šestoro dece pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.

Takođe, zatražena je informacija i od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova informaciju o preduzetim merama i aktivnostima u slučaju napuštene dece koji je danas potresao građane Srbije, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Zaštitnik građana navodi da slika dece koja preživljavaju sama već osam meseci, tako što zarađuju i vode domaćinstvo, umesto da budu zbrinuta poput ostalih svojih vršnjaka, nedopustiva u civilizovanom društvu i da zahteva hitnu reakciju nadležnih u sistemu zaštite dece.

Nakon utvrđenih činjenica o radu nadležnih organa u ovom slučaju javnost će biti upoznata sa saznanjima Zaštitnika građana i merama koje će preduzeti, izjavio je Pašalić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.