ŽELJKO MITROVIĆ SE OGLASIO POSLE ZABRANE U CRNOJ GORI! Da li je moguće da je OVO REKAO!?
Željko Mitrović, Foto: Youtube printscreen/Pink.rs

nema saradnje

ŽELJKO MITROVIĆ SE OGLASIO POSLE ZABRANE U CRNOJ GORI! Da li je moguće da je OVO REKAO!?

Pink će poštovati odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore, ali neće cenzurisati nijednog gosta

Objavljeno:

Pink će poštovati odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore, ali neće cenzurisati nijednog gosta, izjavio je vlasnik Pink grupe Željko Mitrović

Vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović izjavio je sinoć da će Pink da poštuje odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore (SAEM), ali i poručio da ta televizija neće cenzurisati nijednog gosta.

Zbog navodnog govora mržnje, SAEM je odlučio da na tri meseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa TV Hepi TV Pink M iz Srbije.

U obrazloženju odluke, SAEM navodi da su u pitanju programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalne zajednice.

Televizija Pink će poštovati odluku Saveta za elektronske medije Republike Crne Gore, bez obzira na to što nam nije skroz najjasnija i ne slažemo se u potpunosti, jer nama ne pada na pamet da cenzurišemo goste u našem jutarnjem programu - rekao je Mitrović.

On je ocenio da se mera koju je SAEM doneo ne uklapa ni u jednu direktivu Evropske unije.

- Ova mera se ne uklapa ni u jednu konvenciju, ni u jednu direktivu EU i pored toga što direktiva važi samo za članice EU, a crnogorska država verovatno veruje da je deo ove institucije - naveo je Mitrović.

On je oceno da je ova mera SAEM-a izrečena na osnovu polemika i različlitih debata koje su vođene u jutarnjem programu TV Pink.

Napomenuo je da se Pink bavi temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori, uključujući i teme o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, o njenoj imovini i o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti.

- Kada u bilo kojoj zemlji na svetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vest, i to je stvar koja je za polemiku i diskusiju, pa i kod nas na Pinku. Takođe, neverovatno je da se pozivaju na član zakona koji se odnosi na raspirivanje rasne i verske netrpeljivosti, jer ovde nije reč o različitim rasama, a i pravoslavni smo narod - zaključuje Mitrović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.