OGLASIO SE ŽELJKO MITROVIĆ POSLE CENZURE U CRNOJ GORI: Ovu njegovu poruku MILO PAŽLJIVO ČITA!
Poštovaće odluku, Foto: Pritnscreen

cenzura?

OGLASIO SE ŽELJKO MITROVIĆ POSLE CENZURE U CRNOJ GORI: Ovu njegovu poruku MILO PAŽLJIVO ČITA!

U obrazloženju odluke, SAEM navodi da su u pitanju programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalne zajednice

Objavljeno: 11.02.2020. 08:12h
  • 14

Vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović izjavio je da će Pink da poštuje odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore (SAEM), ali i poručio da ta televizija neće cenzurisati nijednog gosta.

Zbog navodnog govora mržnje, SAEM je odlučio da na tri meseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa TV Happy i TV Pink M iz Srbije.

U obrazloženju odluke, SAEM navodi da su u pitanju programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalne zajednice.

"Televizija Pink će poštovati odluku Saveta za elektronske medije Republike Crne Gore, bez obzira na to što nam nije skroz najjasnija i ne slažemo se u potpunosti, jer nama ne pada na pamet da cenzurišemo goste u našem jutarnjem programu", rekao je Mitrović.

On je ocenio da se mera koju je SAEM doneo ne uklapa ni u jednu direktivu Evropske unije.

"Ova mera se ne uklapa ni u jednu konvenciju, ni u jednu direktivu EU i pored toga što direktiva važi samo za članice EU, a crnogorska država verovatno veruje da je deo ove institucije", naveo je Mitrović.

On je ocenio da je ova mera SAEM-a izrečena na osnovu polemika i različlitih debata koje su vođene u jutarnjem programu TV Pink.

Napomenuo je da se Pink bavi temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori, uključujući i teme o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, o njenoj imovini i o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti.

"Kada u bilo kojoj zemlji na svetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vest, i to je stvar koja je za polemiku i diskusiju, pa i kod nas na Pinku. Takođe, neverovatno je da se pozivaju na član zakona koji se odnosi na raspirivanje rasne i verske netrpeljivosti, jer ovde nije reč o različitim rasama, a i pravoslavni smo narod", naveo je Mitrović.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media