UPRAVO JE OBJAVLJEN STRAVIČAN PODATAK O DECI U SRBIJI! Kako smo ovo dozvolili, ljudi???
Ulaze u sukob sa porodicom zbog interneta, Foto: Profimedia

zavisnost

UPRAVO JE OBJAVLJEN STRAVIČAN PODATAK O DECI U SRBIJI! Kako smo ovo dozvolili, ljudi???

Čak trećina učenika u Srbiji ima probleme zbog količine vremena koje provodi na internetu i zbog toga ulazi u sukobe sa porodicom ili prijateljima

Objavljeno:

Deca u Srbiji u proseku, poput vršnjaka u drugim evropskim zemljama, provode tri sata dnevno onlajn, vikendom između četiri i sedam časova dnevno, a prekomerna upotreba interneta i prevencija zavisnosti od digitalnih tehnologija biće tema današnjeg panela povodom 11. februara, Dana za bezbedniji internet.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorava na to da deca i mladi, odnosno njihovi roditelji i nastavnici još uvek ne prepoznaju na vreme problem prekomerne upotrebe tehnologija.

Matić za Tanjug kaže da je prema rezultatima prošlogodišnjeg istraživanja "Deca Evrope na internetu", koje je uključilo i učenike u Srbiji, veliki broj dece ugrožen, ali još uvek nije potražio pomoć.

Matić je navela da je to istraživanje pokazalo da čak trećina učenika u Srbiji ima probleme zbog količine vremena koje provodi na internetu i da zbog toga ulazi u sukobe sa porodicom ili prijateljima.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ovogodišnji Dan bezbednog interneta obeležava danas organizovanjem interaktivnom panel-diskusijom "Zavisnost od interneta - dijagnoza?", a Matićeva kaže da je cilj Dana za bezbedniji internet, koji se obeležava pod sloganom "Zajedno za bolji internet", da ukaže na pozitivnu stranu novih tehnologija i načine za odgovornu upotrebu digitalnih platformi.

Podsetila je i da je pre tri godine uspostavljen Nacionalni kontakt centra za bezbednost dece na internetu, čiji su partneri, pored MUP-a, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, prosvete i Centara za socijalni rad, i Ministarstvo zdravlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.