E, OVO SE ZOVE SRBENDA! Mile Koprivica, ZAPAMTITE TO IME! Svi Srbi u Crnoj Gori PRIČAJU O NJEMU!
Svi Srbi u Crnoj Gori PRIČAJU O NJEMU!, Foto: Topličke vesti

BRAVO

E, OVO SE ZOVE SRBENDA! Mile Koprivica, ZAPAMTITE TO IME! Svi Srbi u Crnoj Gori PRIČAJU O NJEMU!

Osetio sam veliku ličnu potrebu da podržim borbu svih pravoslavaca u Crnoj Gori - rekao je on

Objavljeno:

Mile Koprivica iz Kuršumlije jutros je sam prošetao centrom grada sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog i na taj način podržao sve pravoslavce u Crnoj Gori koji se svakodnevnim litijama bore da sačuvaju svoje svetinje.

Koprivica kaže da je to bila njegova lična litija i pita se zašto se u Kuršumliji ne organizuju litije kao podrška braći u Crnoj Gori jer dobar deo stanovništva Kuršumlije vodi poreklo iz tih krajeva.

-Osetio sam veliku ličnu potrebu da podržim borbu svih pravoslavaca u Crnoj Gori, odakle potiču Koprivice, za očuvanje svetinja koje aktuelni režim u Crnoj Gori kriminalnim zakonom hoće da oduzme. Pošto je u crkvi Svete Trojice u Kuršumliji održan samo jedan moleban, koji je iz meni nepoznatog razloga bio slabo posećen, ja sam sa ikonom Svetog Vasilija Ostroškog obavio litiju tako što sam prošetao gradom. Pozivam sveštenstvo, vernike i sve građane da se u Kuršumliji ogranizuju litije pogotovo što veći deo stanovništva naše opštine potiče iz Crne Gore i stare Hercegovine-kaže Koprivica i dodaje da su se njegovi stari doselili u ovaj kraj 1904. godine iz Banjana kod Nikšića i da on tamo ima rođake.

foto: Topličke vesti

Dodaje da su ljudi koji su ga sretali podržali njegov potez, čestitali mu i blagosiljali. To znači, kaže Koprivica, da narod hoće litijama da podrži Srbe u Crnoj Gori, samo neko treba da ih organizuje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Topličke vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.