PRONAĐENE TONE NAJČISTIJEG ZLATA U SRBIJI! Locirana tačna lokacija ALI POSTOJI VELIKI PROBLEM!
Zlato / Ilustarcija, Foto: Stock

na nekoliko lokacija

PRONAĐENE TONE NAJČISTIJEG ZLATA U SRBIJI! Locirana tačna lokacija ALI POSTOJI VELIKI PROBLEM!

Kako je ustanovljeno, sadržaj zlata na tom mestu, u proseku, iznosi oko tri grama po toni

Objavljeno:

Kanadski "Medgold risorsis" potvrdio pronalazak ležišta zlata na krajnjem jugu Srbije. Potencijal od sedam miliona tona rude, iz kojih može da se izvuče 19,3 tone zlata.

Kanadska istraživačka firma "Medgold risorsis", koja je ranije nagovestila da je u južnoj Srbiji, na samoj granici sa Bugarskom i Makedonijom, pronašla odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, sada je i potvrdila te rezultate. Oni su na samo jednoj lokaciji u okviru projekta po nazivu "Tlamino", pronašli oko sedam miliona tona rude, sa oko 680.000 unci, odnosno blizu 19,3 tone zlata, vrednih nešto više od milijardu dolara, a ispitivanja te oblasti se i dalje nastavljaju.

Kako je ustanovljeno, sadržaj zlata na tom mestu, u proseku, iznosi oko tri grama po toni. Primera radi, ležišta sa gramom zlata, po toni, ako je prate odgovarajuće količine rude, smatraju se profitabilnim. Ova procena je pripremljena u skladu sa standardima kompanija iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Inače, "Medgold" je u istraživanju rudnog bogatstva pod nazivom "Tlamino projekat", pronašao i sloj rude od 40 metara, koji sadrži 8,32 grama zlata po toni i gotovo neverovatnih 193 grama po toni srebra. Ova kanadska firma, inače, ima sporazum o zajedničkom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje "Fortuna silver", u čijem se posedu nalaze rudnik zlata i srebra "San Hoze" u Meksiku i peruansko ležište srebra "Kailoma".

Prema sporazumu sa "Fortuna silverom", koja u Argentini razvija i projekat otvaranja rudnika zlata "Lindero", obavezala se da će u dalja istraživanja ove oblasti investirati osam miliona dolara.

Prema tom sporazumu, "Fortuna" bi, u zamenu za finansiranje geoloških istraživanja na jugu Srbije, mogla da stekne 70 odsto vlasništva u "Tlamino projektu", a istraživanja se rade na površini od oko 200 kvadratnih kilometara na teritoriji naše zemlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.