STRAVIČNO UPOZORENJE VOZAČA: VETAR NOSI KOLA PO AUTOPUTU Beograd-Novi Sad
Foto: Filip Plavčić

AU!

STRAVIČNO UPOZORENJE VOZAČA: VETAR NOSI KOLA PO AUTOPUTU Beograd-Novi Sad

Nadležni iz AMSS i Puteva Srbije skrenuli su ranije vozačima pažnju da danas posebno pripaze na veoma jake udare vetra

Objavljeno:

Izuzetno jak vetar koji pre svega duva u okolini Beograda, delovima Vojvodine i celom košavskom području, stvara velike probleme pešacima, ali i vozačima. Posebno van gradskog područja, na otvorenim putevima.

- Krenula sam od Beograda ka Novom Sadu i vetar toliko duva da mi prosto nosi automobil. Lepo se vidi kako svi sa manje glomaznim vozilima imaju probleme da kontrolišu automobile. Stvarno je veoma opasno, posebno na potezu od Dobanovaca do Beške, dok je posle situacija nešto bolja - ispričala nam je jedna Beograđanka.

Nadležni iz AMSS i Puteva Srbije skrenuli su ranije vozačima pažnju da danas posebno pripaze na veoma jake udare vetra, zbog kojih treba smanjiti brzinu, posebno na mostovima.

"Zimski uslovi vožnje zadržaće se i u toku popodneva, a prema najavama meteorologa u većem delu zemlje vozače očekuju padavine, u vidu kiše u Sremu i Banatu, dok u ostalim delovima Srbije možemo računati i na susnežicu i sneg. Jak olujni vetar će u planinskim predelima usloviti i stvaranje snežnih nanosa".

U Novom Sadu udari vetra su i do 21 metar u sekundi. Podsetimo, juče je usled jakih udara vetra došlo do prevrtanja kamiona na obilaznom putu u Šapcu koji je deo magistrale Šabac-Loznica. Drugi kamion koji je išao u susret prevrnutom vozilu, uspeo je na svu sreću da ga zaobiđe i tako izbegne još jednu nesreću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.