UPOZORENJE MINISTRA ZDRAVLJA! Ko doputuje iz Kine, i sumnja da ima virus, ZA NJEGA IMAMO POSEBNE MERE
Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen

VAŽNO JE!

UPOZORENJE MINISTRA ZDRAVLJA! Ko doputuje iz Kine, i sumnja da ima virus, ZA NJEGA IMAMO POSEBNE MERE

Na vezi smo sa svim ljudima koji prate tokove kretanja grupa koje su prešle granične prelaze

Objavljeno:

Zbog koronavirusa vodi se evidencija i svaki dan se pravi spisak svih putnika koji su doputovali iz Kine ili imali presedanje iz tog pravca u nekim evropskim gradovima pa došli u Beograd, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Na njih posebno obraćamo pažnju. Sve ostale putnike kontrolišemo u zavisnosti iz kojih zemalja dolaze, tako isto vodimo računa i o graničnim prelazima. Na vezi smo sa svim ljudima koji prate tokove kretanja grupa koje su prešle granične prelaze, jer trenutno imamo razne delegacije u Srbiji - dodao je Lončar.

On naglašava da nema potrebe da se građani Srbije pregledaju, ako idu u neke druge zemlje iz Srbije, u kojoj nije detektovan nijedan slučaj koronavirusa.

- Žalili su se građani kako su došli iz Kine, a da ih niko nije pregledao, iako su došli iz dela Kine u kojem nema slučajeva obolelih. Isto je i za one koji idu iz Srbije u neku drugu zemlju - objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, nema potrebe da se svaki dan izlazi u javnost ako postoji neki sumnjivi slučaj, jer bi to samo podiglo teniziju, a i obično se uglavnom nakon nekoliko sati analize utvrdi da nije u pitanju koronavirus.

- Ako neko misli da ima simpotome koronavirusa na sajtu Ministarstva zdravlja i Batuta je broj telefona na kojem mogu da se dobiju neophodne informacije. Takođe, svako može da se javi najbližem institutu zdravlja. Ako neko sumnja, a bio je u Kini ili ako ima simptome dovoljan je jedan poziv i na njihovu adresu će doći specijalizovana Hitna pomoć. Tim vozilom će biti prevezeni na preglede kako ne bi morali da sedaju u taksi ili da idu gradskim prevozom - naveo je ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.