SINIŠA MALI: Šta je loše u Telekomu? To što se bore protiv SBB?
Ilustracija, Foto: Telekom Srbija

mali: telekom za zdravu konkurenciju

SINIŠA MALI: Šta je loše u Telekomu? To što se bore protiv SBB?

Telekom Srbija treba da vodi poslovnu politiku u svom interesu i uz konkurentnu utakmicu, ne treba da se povlači ni pred kim, već treba da se bori za svakog korisnika, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali

Objavljeno:

Telekom Srbija treba da vodi poslovnu politiku u svom interesu i uz konkurentnu utakmicu, ne treba da se povlači ni pred kim, već treba da se bori za svakog korisnika i za svoj profit koji onda ide u budžet Srbije, od čega korist imaju građani, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali

"Ako hoćete i tražite od mene da reagujem ili kometarišem rat između kablovskih oparatera, startegiju Telekoma, kada kupuje, zašto kupuje kablovske operatere kako bi ojačala svoju tržištnu poziciju, mogu, ali ne vidim svrhu", odgovorio je Mali na pitanje novinara N1 da li državne kompanije ili kompanije u vlasništvu građana, poput Telekoma, treba da objasne građanima na šta troše novac.

Na pitanje da li je Ministarstvo finansija kontrolisalo na šta se troši novac u Telekomu, jer je DRI rekla da ta kontrola nije dokumentovana, Mali je rekao da, ako postoji bilo šta što nije urađeno transparentno ili javno, pretpostavlja da tu postoji DRI ili drugi nadzorni organ koji to može da kontroliše.

"Da li je DRI bila ili nije bila u Telekomu? Ako je DRI bila u Telekomu, onda imate izveštaj DRI koji je javan i na njihovom sajtu. Zašto bi Ministarstvo obavilo kontrolu? Postoji li neka indikacija da se bilo šta u Telekomu dešava loše? To što se bore protiv N1 i SBB?", zapitao je Mali.

Ministar je rekao i da je Nadzorni odbor odgovoran za poslovanje kompanije.

"Imate li u ovom trenutku bilo šta što nije urađeno u skladu sa zakonom? To što je urađeno kontra poslovnim interesima Djilasa, Šolaka i ostalih tajkuna, koji su vlasnici vaše televizije, ja tu ne mogu da komentarišem. To je poslovna borba", rekao je Mali na pitanje novinara N1.

Na pitanje o ugovorima Telekoma, Mali kaže da su konkretni ugovori kompanija deo poslovne tajne.

"Znam da je želja vaših mentora i vlasnika da saznaju te poslovne ugovore, pa da to iskoriste kako bi SBB opet dominirao u odnosu na Telekom. Naša želja to nije. Stav naš ovde u državi je da Telekom treba da se pozicionira na pravi način, da treba da vodi poslovnu politiku u svom interesu, da ne treba da se povlači ni pred kim, treba da se bori za svakog korisnika i da se bori za svoj profit, jer taj profit onda ide u budžet Srbije", naveo je Mali.

Na konferenciji za novinare bio je i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, koji je, upitan kako EU gleda na to što državna preduzeća, kako tvrdi novinar N1, na netransparentan način troše novac građana i što građanima ne polažu račune, odgovorio da novinar nije dao konkretan primer.

"Generalno, zakoni u Srbiji moraju da obezbede transparentnost i odgovornost. To je ono što tražimo. Guramo Srbiju da usvaja upravo zakone u tom smeru. To je deo naše pomoći", kazao je Fabrici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.