Opšta navala na vrtiće: Za samo 24 sata roditelji poslali 2.300 zahteva!

lakše i brže

Opšta navala na vrtiće: Za samo 24 sata roditelji poslali 2.300 zahteva!

Zahvaljujući online upisu mališana u vrtiće, građani Beograda svoju decu mogu da upišu u predškolske ustanove i putem interneta. To, međutim, nije nimalo pomamu za vrtićima
Objavljeno: 12.05.2016. 19:38h
Za samo 24 sata od kako je usluga onlajn prijave mališana u beogradske vrtiće počela sa radom, na Nacionalni portal eUprava pristiglo je više od 2.300 zahteva.

Složeni sistem prijave koji ukršta podatke iz nekoliko različitih baza državnih institucija i pored velikog broja prijava, funkcioniše bez problema, saopštili su iz Direkcije za elektronsku upravu a direktor čiji je direktor, istakao da ova usluga omogućava elektronsku prijavu, ali ne i rešavanje daljih koraka koji podrazumevaju zasedanje komisije koju ima svaka predškolska ustanova i koja odlučuje o tome koje dete će biti upisano u vrtić.Stojanović je apelovao na građane da pri prijavljivanju pažljivo popune sva polja, a posebno polje za matične brojeve, jer su se tu dešavale najčešće greške uočene u ova dva dana.

- Iako njih nije mnogo, poželjno je da pre same prijave roditelji još jednom provere podatke i uvere se da nisu napravili grešku - rekao je Stojanović i dodao da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana Direkciju kontaktiralo i nekoliko roditelja koji su prilikom online upisa otkrili da ih poslodavac nije prijavio na Biro.
Zahvaljujući Online upisu dece u vrtiće, građani Beograda od juče, umesto u redovima i pred šalterima, svoju decu mogu da upišu u predškolske ustanove i putem interneta, odnosno portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

Printscreen/euprava.gov.rs/


Dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zamenio jedan obrazac, a ceo proces je u potpunosti besplatan i odvija se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave.

Obrazac za upis deteta u predškolsku ustanovu na teritoriji Beograda moći će da se preda i lično u predškolskoj ustanovi, ali bez potrebe da se uz njega prilažu druga dokumenta. 

(Espreso.rs / Blic.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media