AMBASADORKA KINE UPUTILA PORUKU SVIM GRAĐANIMA SRBIJE: Zamolili smo ljude da ostanu kod kuće i smanje putovanja!
Kineski građani koji žive u Srbiji poštuju sve mere srpske strane za kontrolu koronavirusa, Foto: Printscreen/youtube/Министарство одбране и Војска Србије

koronavirus

AMBASADORKA KINE UPUTILA PORUKU SVIM GRAĐANIMA SRBIJE: Zamolili smo ljude da ostanu kod kuće i smanje putovanja!

Među kineskim državljanima koji žive u Srbiji ima i onih čiji su rodni gradovi trenutno u karantinu, rekla je ambasadorka i dodala da je zabrinutost normalna

Objavljeno:

Kineski građani koji žive u Srbiji poštuju sve mere srpske strane za kontrolu koronavirusa, izjavila je ambasadorka Republike Kine Čen Bo i dodala da nema mnogo onih koji su iz Vuhana, žarišta epidemije.

- Cela Kina se bori protiv virusa. Borba protiv virusa je najvažnija, najveći zadatak kineske vlade. Mi smo preduzeli sve mere u cilju sprečavanja i kontrole širenja virusa. Maksimalno smo smanjili kretanje ljudi i zamolili naše građane da ostanu kod kuće, da smanje putovanja, kretanje u zemlji, isključili smo grupni turizam u inostranstvu - rekla je Čen Bo.

Prema njenim rečima, kineska ambasada je blagovremeno izdala zdravstveno uputstvo na srpskom jeziku, uz zahtev da se poštuju mere srpske strane.

- Čak i neki Kinezi koji su se tek vratili iz Kine, posle praznika preuzimaju neke dodatne mere za preventivu, zadržavaju se kod kuće, ne idu na posao ili maksimalno smanjuju kontakte s ljudima u prvih 14 dana, vi znate, to je najteži period - rekla je Čen Bo.

Među kineskim državljanima koji žive u Srbiji ima i onih čiji su rodni gradovi trenutno u karantinu, rekla je ambasadorka i dodala da je zabrinutost normalna.

- Kad se suočavaju s takvim velikim izazovima i kineski građani koji žive ovde, oni posvećuju veliku pažnju razvoju situacije u svojoj zemlji i daju svoj doprinos u borbi protiv virusa. Na primer, oni su dali donacije nekim institucijama u svojim rodnim mestima - rekla je Čen Bo.

Bonus video:

(espreso.co.rs/rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.