U KRALJEVU OSVANUO NACISTIČKI GRAFIT, I TO U CENTRU GRADA: Ovo je van pameti!
Kraljevo - ilustracija, Foto: RINA

GRAĐANI REZIGNIRANI

U KRALJEVU OSVANUO NACISTIČKI GRAFIT, I TO U CENTRU GRADA: Ovo je van pameti!

- Baš bih voleo da ga policija uhapsi, pa da mu se naredi da za kaznu očisti sve spomnenike nad humkama nevinih rodoljuba na Spomen groblju žrtvama fašizma -

Objavljeno:

Grafit nacističkog „SS“ simbola, odnosno obeležja pod kojim su Himlerove trupe tokom Drugog svetskog rata počinile brojne zverske zločine protiv čovečnosti, kao i natpis „Antifa pacovi“, osvanuli su u subotu ujutro na fasadi jedne kuće u Ulici heroja Maričića, u centru Kraljeva.

Zasad nepoznati vandali ove grafite ispisali su u noći između subote i nedelje na fasadi kuće u kojoj se nalaze prostorije nevladine organizacije „Pozitivna omladina, poznatoj po svom antifašističkom i antiratnom delovanju, kao i po organizaciji brojnih alternativnih koncerata i kulturnih dešavanja u gradu na Ibru.

- Ispisati ovaj simbol u gradu u kojem se nacisti tokom Drugog svetskog rata streljali oko 3.000 nevinih ljudi je van pameti i zdravog razuma! Pa, šta je autor grafita hteo da poruči, da mu smetaju antifašisti ili je hteo da veliča nacističku ideoloigiju? Ko god da je ovo učinio slučaj je i za psihijatre i za policiju - kaže Vojkan Trifunović, aktivista „Pozizivne omladine“.

Slično su reagovali i brojni Kraljevčani koje su Novosti u prolazu zatekle u ovoj ulici.

- Sramota! Taj ludak i neznalica koji je ovo ispisao mora da se stidi, da zauvek pogne glavu pred svojim sugrađanima čiji su preci stradali od nacističke puške, nože ili bajoneta – rezignirano je rekao za Novosti jedan stariji Kraljevčanin.

- Baš bih voleo da ga policija uhapsi, pa da mu se naredi da za kaznu očisti sve spomnenike nad humkama nevinih rodoljuba na Spomen groblju žrtvama fašizma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.