POTROŠIO SAM 300. 000 EVRA, ALI GONIĆU JE DO STRAZBURA: Čuveni srpski HIRURG ne oprašta UVREDE službenici Lufthanze
Mark Lens, Foto: Youtube / Caroline Hirons

istrajan u borbi

POTROŠIO SAM 300. 000 EVRA, ALI GONIĆU JE DO STRAZBURA: Čuveni srpski HIRURG ne oprašta UVREDE službenici Lufthanze

Doktor Lens, inače čuveni svetski stručnjak za melanom po čijem protokolu za lečenje ove bolesti radi Kraljevsko udruženje lekara Engleske, ne može da oprosti uvrede koje je godinama trpeo od zajedničke predstavnice tri avio-kompanije objedinjene pod "Lufthanza grupom"

Objavljeno:

Vrhovni sud Srbije je potvrdio da je Dorit Rozenberg, službenica kompanija "Austrijan erlajns", "Sviser" i "Lufthanza" diskriminisala po nacionalnoj osnovi dr Marka Lensa, čuvenog hirurga srpskog porekla, koji živi u Londonu. Istu presudu doneo je i sud u Beču. Nedavno je diskriminaciju potvrdilo i Više tužilaštvo u Beogradu. Pravda, međutim, iz ugla dr Lensa nije zadovoljena. On kaže da se neće zaustaviti dok Rozenbergova, koja je u međuvremenu čak i napredovala u poslu, ne bude krivično odgovarala!

Doktor Lens, inače čuveni svetski stručnjak za melanom po čijem protokolu za lečenje ove bolesti radi Kraljevsko udruženje lekara Engleske, ne može da oprosti uvrede koje je godinama trpeo od zajedničke predstavnice tri avio-kompanije objedinjene pod "Lufthanza grupom", čije je usluge vrlo često koristio. Reči kojima je "častila" hirurga, ali i njegove sunarodnike su - "Srbi su svinje", "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju", "Mrzim što radim u Srbiji"...

Zbog svega toga podneo je našem tužilaštvu i krivičnu prijavu protiv Rozenbergove i njenih 17 pretpostavljenih. Javno tužilaštvo Višeg tužilaštava u Beogradu utvrdilo je da se desila diskriminacija, ali je odlučilo da ne goni Dorit Rozenberg koja je trenutno službenik istih avio-kompanija u Americi, kao ni njene pretpostavljene koji su je podržavali. - Razočaran sam što, posle svega, srpsko tužilaštvo odbija da je goni za delo za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora - kaže dr Lens. - Ovo nije samo moja lična borba. Osećam je kao potrebu da odbranim svoj narod. Do sada sam na suđenja koja su počela 2014. godine potrošio više od 300.000 evra. I neću žaliti još novca dok pravda ne bude zadovoljena, a Dorit Rozenberg propisno kažnjena za ponižavanja i vređanja. Zato sam se žalio na ovakvu odluku Tužilaštva Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, a ako ne usvoje moj prigovor, žaliću se Sudu pravde u Strazburu!

Kada je 2018. godine švajcarska kompanija "Svis internešnal erlajns", po nalogu Višeg suda u Beogradu, u dnevnom listu "Politika" objavila presudu izgubljenog spora protiv dr Lensa, doktor svetskog ugleda postao je prava zvezda u našoj zemlji. Na 12 sitno kucanih strana objavljeni su pravosnažna presuda i obrazloženje da je doktor trpeo "netoleranciju, uvredljivo ponašanje, aroganciju i neljubaznost" Dorit Rozenberg. Dokazao je istinu, ali i pokazao neobičnu istrajnost.

- Iako su dva suda u Beogradu i dva suda u Beču, "u ime naroda" i "u ime Republike", donela četiri pravosnažne presude u moju korist, nikada nisam dobio izvinjenje kompanija "Sviser", "Austrijan erlajns" niti "Lufthanze" koja je 100 odsto vlasnik ovih preduzeća - kaže, za "Novosti", dr Marko Lens. - Čak su i podržali Dorit, plaćajući joj advokate, i premeštajući je u američku poslovnicu. Odbila je da dođe u Beograd da da izjavu po mojoj krivičnoj prijavi, a nije dala izjavu ni američkom tužilaštvu pozivajući se na prvi amandman američkog ustava o slobodi govora. Kako sagovornik kaže, njene uvrede se ni po kom zakonu ne mogu smatrati slobodom govora, pa je još više kivan na naše tužilaštvo što ne podiže optužnicu. Uputio je žalbu američkom i srpskom tužilaštvu. Pisao je i nemačkom ambasadoru, koji je odbio da se meša u slučaj. Tvrdi da će borbu nastaviti do kraja

Licemerje NIJE sporno da se Rozenbergova ponašala diskriminatorski, kako je sud potvrdio, ali sporan je odnos kompanija za koje je radila i njihovo neprihvatanje odgovornosti, uprkos presudi - kaže dr Lens. - Osim toga, nisu želeli da saslušaju svoje dugogodišnje radnike koji su potvrdili moje optužbe, već su im dali otkaze. Nisu poštovali sopstvena pravila i na kraju nisu rekli "izvini". A, našem narodu je dosta tog licemerja velikih stranih kompanija, njihovog proklamovanja demokratskih i ljudskih vrednosti, koje na konkretnom primeru dokazuju upravo suprotno. Lažno svedočenje Lens je podneo još jednu krivičnu prijavu zbog lažnog svedočenja najvišeg menadžmenta kompanije "Sviser", pri Višem sudu u Beogradu. Prijava je procesuirana u Prvom osnovnom tužilaštvu i proces je u toku. Avio-kompnija nije htela ništa da čuje o incidentu koji je izazvala njihova radnica. Umesto toga, "Sviser" se, kako je sud u Beogradu potvrdio, branio neistinom, optužujući ga za različite incidente koji se nikad nisu dogodili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.