SRPKINJA NAPUSTILA KARANTIN U INDIJI: Nema simptome korona virusa
Nema simptome korona virusa, Foto: Profimedia, Ilustracija

LAŽNA UZBUNA!

SRPKINJA NAPUSTILA KARANTIN U INDIJI: Nema simptome korona virusa

J. J. i njen suprug su prosvetni radnici zaposleni u školi u Šangaju, a na more u Indiju su doputovali prošle nedelje

Objavljeno:

Srpkinja J.J. nije više pod pojačanim lekarkim nadzorom lekara bolnice u Udžainu, indijskog letovališta u državi Goa, jer, kako "Novosti" saznaju ona nema simptome korona virusa zbog čega je prvobitno bila praktično u karatinu.

Prema prvim informacija, lekari su joj dozvolili i da napušta bolnički krug, jer se dobro oseća i nema opasnosti da će proširiti zarazu.

Ipak, njen suprug, koji je inače Indijac, i dalje je pod prismotrom doktora i neće biti pušten iz zdravstvene ustanove dok ne stignu rezultati briseva.

Naša državljanka J. J. u utorak je bila smeštena u karantin bolnice Udžaina, države Goa, u Indiji, zbog sumnje da je njen suprug Indijac zaražen opasnim koronavirusom.

J. J. i njen suprug su prosvetni radnici zaposleni u školi u Šangaju, a na more u Indiju su doputovali prošle nedelje. Suprug Srpkinje je posle dolaska u indijski grad Udžain osetio bol u grlu i druge simptome zbog čega se uplašio da je možda zaražen i sam se prijavio zdravstvenim vlastima, dok ona nije imala nikakve simptome.

Sanitet je ubrzo stigao po njih dvoje, sprovedeni su u bolnicu, uzeti su im brisevi grla i nosa, a rezultati analize se još čekaju.

Ranije su indijski zvaničnici objavili da je muškarac sa sumnjivim simptomima državljanin Srbije, a ministar zdravlja države Goa, Visvadžit Rane rekao je da je bračni par stigao preko Nju Delhija do plaže Kankona na jugu ove oblasti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.