ZOVITE HITNU POMOĆ, UDARIO JE KAPIJOM U LICE, POMOZITE! Stravične scene na iseljenju porodice Mijatović na ZVEZDARI
Pokušaj iseljenja porodice Mijatović, Foto: Za krov nad glavom

HOROR!

ZOVITE HITNU POMOĆ, UDARIO JE KAPIJOM U LICE, POMOZITE! Stravične scene na iseljenju porodice Mijatović na ZVEZDARI

Kako su naveli, na ovoj adresi i u porodičnoj kući su živele i odrasle tri generacije, a sada im preti ulica

Objavljeno: 11:33h

Ilija Mijatović i njegova supruga Angelina danas se suočavaju sa kako kažu jednim od najvećih stresova u životu. Naime, njih privatni izvršitelji pokušavaju da izbace na ulicu iz svog doma na adresi Đurićeva 33 na Zvezdari.

foto: Filip Plavčić

11:12h - Stigao je privatni izvršitelj, ali i advokat porodice Mojatović.

10:36h - Stigla je i Hitna pomoć kako bi pomogli Angelini koja leži u sobi i koja se nalazi u lošem zdravstvenom stanju.

10:27h - Policija trenutno razgovara sa solidarnim građanima iz organizacije, "Krov nad glavom". Očekuje se dolazak izvršitelja u 11h kada je i zakazano iseljenje porodice Mijatović.

foto: Filip Plavčić

10:15h - Angelina leži u vidno lošem stanju i plače. "Obolela sam, imam svu dokumentaciju, moram na operaciju, a nemam nikakve uslove, sama sam sa suprugom sada, ne znamo šta ćemo", kuka očajna žena.

foto: Krov nad glavom

10:10h - Ilija poziva u pomoć. "Zovite hitnu pomoć, udario je kapijom u lice", govori dok nosi svoju ženu koja je u vidno lošem stanju.

Podsećamo, na ovoj adresi i u porodičnoj kući su živele i odrasle tri generacije Mijatovića, a sada im preti ulica.

foto: Filip Plavčić

Ilija Mijatović živi sa Angelinom u sobici od 10 kvadrata u već nemogućim uslovima za život, a sada su sve snage usmerili kako bi tu ostali jer nemaju gde drugo.

- Ukoliko nas isele iz ove šupe, ostaćemo na ulici, mi nemamo gde da idemo, inače bi već otišli. Ja sam primao ranije socijalnu pomoć, a sada imam preko 65 godina, ali nemam staž, a samim tim ni penziju. Ja sam srčani bolesnik, a supruga je obolela od štitne žlezde, rekao je Ilija za Espreso.

Podsećamo, Mijatovići su imali sobu i kuhinju, ali im je pre dve godine kuhinja oduzeta, a stvari zaplenjene. Tom prilikom, je i i Angelina, Ilijina supruga "zazidana u kuhinji".

Podsećamo, sudski spor između Ane i Miloša Miljkovića, vlasnika kuće od 28 kvadrata, i porodice Mijatović trajao je od 2002. godine. Desetine parnica rezultirale su presudom, po kojoj su Ilija i Angelina Mijatović, sa svoje troje dece i unučetom morali da se isele iz dve od tri sobe kuće u koju se Ilijin otac uselio još 1946. godine.

Ivan Miljkovic, sin M. Miljkovica, vlasnika kuće, rekao je da je porodica Miljkovic dugi niz godina Mijatovicima, slala zahtev za plaćanje kirije, kao i zahtev o sklapanju ugovora o stanovanju, koji je Ilija M., odbijao.

Naime, trošna kuća od 28 kvadrata se pravno vodila kao tri odvojene sobe. Zbog toga su Miljkovići i Mijatovići vodili tri različita spora. U sudskom maratonu koji je traje 14 godina, pred osnovnim, višim i apelacionim sudom, donošene su potpuno različite presude.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.