KRIMOS KOJI JE UBIJEN U ATINI SAHRANJEN: Vukotić u ČITULJI poziva NA OSVETU: SVAKO ZNA ŠTO MU JE ČINITI!
Foto: Privatna arhiva

AU!

KRIMOS KOJI JE UBIJEN U ATINI SAHRANJEN: Vukotić u ČITULJI poziva NA OSVETU: SVAKO ZNA ŠTO MU JE ČINITI!

U aprilu prošle godine, kada je ubijen Veselin Vukotić, posebnu pažnu privukla je čitulja njegovog sina Jovana

Objavljeno:

Igor Dedović, koji je ubijen u atinskom restoranu 19. januara pred ženom i decom, sahranjen je u ponedeljak u Dobroti kod Kotora, dok će Stevan Stamatović, koji je usmrćen zajedno sa njim, biti sahranjen u utorak u Podgorici. Rodbina, prijatelji i poznanici oprostili su se od njih čituljama objavljenim u crnogorskim i srpskim novinama.

Jedna čitulja je privukla posebnu pažnju:

- Ova živa polovina mene. Ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono zašto bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još već snagu da ne posustajemo - napisano je, između ostalog, u čitulji koju je Dedoviću dao njegov kum Jovan.

Iako je poslednja poruka potpisana samo imenom, dobro upućeni kažu da je reč o Jovanu Vukotiću, koji baš kao i Dedović slovi za visoko rangiranog pripadnika "škaljarskog klana". Od Dedovića su se čituljama u crnogorskoj štampi oprostili i drugovi iz Herceg Novog, Kotora, Nikšića, Bara... To je, kažu poznavaoci prilika u Crnoj Gori, dokaz da ovaj klan iako ozbiljno uzdrman ubistvom Dedovića i Stamatovića, nije prestao da postoji.

U aprilu prošle godine, kada je ubijen Veselin Vukotić, posebnu pažnu privukla je čitulja njegovog sina Jovana, kojom je poručio "da će sačuvati obraz, ali i da svako zna šta mu je činjiti".

- Ponestalo mi je reči. Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala - pisalo je u Jovanovoj oproštajnoj poruci.

Dedovića i Stamatovića ubila su četvorica naoružanih, maskiranih muškaraca, koji su ušli u restoran dok su dvojica Crnogoraca večerala sa porodicama.

U ratu "škaljarskog" i "kavačkog" klana stradalo je 37 osoba. Serija likvidacija počela je ubistvom Gorana Radomana 20. februara 2015. u Beogradu, iz čijeg stana u Valensiji je nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Odmazda za zaplenu?

Grčka štampa nastavlja da se bavi ubistvom Dedovića i Stamatovića. List "Katimerini" pokušava da dovede u vezu likvidaciju dvojice navodnih pripadnika "škaljarskog klana" sa zaplenom 20 tona kokaina prošlog juna u Filadelfiji, SAD. Pozivajući se na informacije dobijene od grčkih i stranih informativnih službi, "Katimerini" piše da je najverovatnije reč o odmazdi za gubitak tog tovara.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.