AMBASADA SAD O SLUČAJU N1: Snažno zagovaramo rešenje komercijalnog spora
Snažno zagovaramo rešenje komercijalnog spora, Foto: Telekom Srbija

NASTAVLJA SE

AMBASADA SAD O SLUČAJU N1: Snažno zagovaramo rešenje komercijalnog spora

List podseća da je ambasador SAD Entoni Godfri nedavno izjavio da nije u toku u vezi sa ovim komercijalnim sporom

Objavljeno: 09:49h

Ambasada SAD pozvala je kompanije "Junajted mediju" i "Telekom Srbije" da što pre nađu zajedničko rešenje, kako bi građani Srbije imali širi pristup različitim mišljenjima, pišu "Novosti".

U odgovoru na pitanja tog lista, ambasada SAD je istakla da snažno zagovara da se nađe rešenje, iako prepoznaje da je u pitanju komplikovan komercijalni spor i da nisu u poziciji da komentarišu detalje.

"Nadamo se da će strane moći da ispregovaraju pravičan i brz sporazum, koji bi nastavio da omogućava građanima Srbije pristup raznim izvorima informacija", odgovorili su iz ambasade SAD na pitanja "Novosti".

Dodaju da bi možda uključene strane mogle da nađu način da odvoje elemente javnog interesa ovog spora od strogo komercijalnih elemenata.

"Novosti" su prenele i da kompanija "Junajted medija" danima ne odgovara na pitanje tog lista zbog čega u svojoj ponudi "Telekomu Srbije" ne nudi sve svoje kanale, već samo N1.

List podseća da je ambasador SAD Entoni Godfri nedavno izjavio da nije u toku u vezi sa ovim komercijalnim sporom, ali je ocenio da bi program televizije N1 trebalo da bude dostupan što većem broju građana jer je to, kaže, u interesu Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.