OVAKAV DIREKTOR ŠKOLE SE NE RAĐA PONOVO! Učo razvozi decu i dnevno pređe 140 kilometara (FOTO)
Učo razvozi decu i dnevno pređe 140 kilometara, Foto: RINA

UČO KAKVOG NIGDE NEMA

OVAKAV DIREKTOR ŠKOLE SE NE RAĐA PONOVO! Učo razvozi decu i dnevno pređe 140 kilometara (FOTO)

Valdislav Kolarečević je omiljeni direktor škole u Bratljevu

Objavljeno:

Đaci u udaljenim seoskim školama pored toga šta treba da nauče gradivo, moraju da brinu i o tome kako će do svoje učionice stići.

U rašrtkanim ivanjičkim selima, u hladnim zimskim danima, veoma je teško biti redvan na časovima, ali zahvaljujući Vidosavu Kolareviću njihove muke ipak su manje.

foto: RINA

Omiljen i požrtvovan direktor škole u Bratljevu, poznatiji kao Učo, dnevno pređe 140 kilometara. Ustaje pre zore kako bi na vreme stigao do svake kuće u razbacanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Imao je dotrajalo vozilo koje je već bilo na izdisaju, ali je ne veliki praznik, Svetog Savu, na školsku adresu stigao izuzetno vredan pokLon – terenska Lada Niva.

foto: RINA

“Deset učenika po koje odlazim iz tri puta jer žive na različitim stranama koristi prevoz školskim vozilom. Put je zimi veoma opasan, na njemu ima leda i blata, tako da bez kvalitetnog terenskog vozila, deca praktično nisu u mogućnosti da dođu do škole”, istakao je direktor škole Vidosav Kolarević. On se zahvalio donatorima i istakao da je novo vozilo stiglo u pravi čas.

foto: RINA

Vozilo je kupljeno zahvaljujući donaciji Naftne industrije Srbije (NIS) i sredstvima opštine Ivanjica. Vrednost donacije je 1 420 000 dinara, od čega je NIS (Naftna industrija Srbije) izdvojila mlion a ostatak lokalna samouprava.

“Mi smo prošle godine obećali da ćemo nabaviti novo vozilo, kojim će direktoru škole koji godinama unazad radi pre svega jednu humanu stvar prevozeći svoje učenike, biti umnogome olakšan posao. Zahvaljujući donaciji kompanije NIS i dela novca koji je opredelila opština, uspeli smo da obezbedimo novo vozilo i obradujemo sve u ovoj školi na današnji veliki praznik Savindan”, kazao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Inače, Učo kako iz milošte zovu direktora ove škole, osim što vozi đake, vrlo često je i jedina veza sa svetom starim i bolesnim u ovim krajevima. Nije mu teško da ih poveze do lekara ili iz Ivanjice ponese lekove i namirnice koje su im neophodne tokom dugih zimskih dana.

Bonus video:

(Espreso. rs / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.