KRNTIJU IZ SRBIJE SU NEMCI ISKLJUČILI IZ SAOBRAĆAJA: Kažu da je ovaj slučaj IZUZETAK
Autobus iz Srbije koji je nemačka policija isključila iz saobraćaja, Foto: Polizei Berlin

da li je ovo moguće?!

KRNTIJU IZ SRBIJE SU NEMCI ISKLJUČILI IZ SAOBRAĆAJA: Kažu da je ovaj slučaj IZUZETAK

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija

Objavljeno:

Autobus iz Srbije koji je nemačka policija pre nekoliko dana isključila iz saobraćaja prošao je redovan šestomesečni pregled u Srbiji 28. decembra i dobio zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju. To za "Novosti" tvrdi Predrag Lukić, direktor za saobraćaj "Laste".

Manje od mesec dana od provera u Beogradu, tom vozilu je u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju".

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne. To su utvrdili golim okom, a tek sledi izveštaj sa tehničkog pregleda, koji će u narednom periodu dostaviti srpskom prevozniku.

Lukić objašnjava da je autobus otišao za Nemačku umesto drugog vozila koje saobraća na toj liniji, koje je zbog kvara ostalo u Beogradu.

- Da bi se što pre reagovalo i da bi putnici što manje čekali, poslat je autobus koji je mogao u najkraćem mogućem roku da stigne na polaznu stanicu. Autobus je star 11 godina, proizveden je i prvi put registrovan 2009. godine, a nije rađen nijedan remont karoserije. Sva vozila naše kompanije obavljaju redovne zakonom propisane tehničke preglede - navodi direktor za saobraćaj "Laste".

Lukić za "Novosti" tvrdi da je ova situacija bila izuzetak i da na linijama ka Nemačkoj i uopšte van teritorije Srbije saobraćaju autobusi koji su ili tek nabavljeni ili stari svega nekoliko godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.