Oni su udarna pesnica Srbije: Vojska demonstrira svoju moć na Dan pobede! (FOTO) (VIDEO)

Parada snage

Oni su udarna pesnica Srbije: Vojska demonstrira svoju moć na Dan pobede! (FOTO) (VIDEO)

Na svečanosti u Zrenjaninu učestvovaće oko 1.300 pripadnika Vojske Srbije i više od 40 motornih i borbenih vozila, oklopnih transportera, tenkova, vazduhoplova i plovnih objekata * Fotke sa parade dele i vlast i opozicija
Objavljeno: 14:29h

Vojna parada, koja se održava povodom Dana pobede nad fašizmom, okupila je ono najreprezentativnije što srpska vojska ima. Na paradi će građani imati priliku da vide defile pešadijskih jedinica sastavljenih od predstavnika svih rodova i vidova Vojske Srbije.

Svečanost počinje artiljerijskom paljbom koju će izvesti pripadnici Garde Vojske Srbije, koji će na Trgu slobode prikazati i specifičnu veštinu rukovanja puškom.
Na sidrištu na Begeju biti predstavljeno pet brodova Rečne flotile koje će posetioci moći da razgledaju.
Zvonko Ninkov
Manifestaciji će, kako je najvljeno, prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je i vrhovni komandant oružanih snaga, kao i drugi državni i vojni zvaničnici.
U letačkom programu, biće predstavljeni vazduhoplovi koji će nadletati centar Zrenjanina i to školsko borbeni avion "Galeb G-4", lovac bombarder "Orao" i lovački avion "MiG-29", kao i helikopteri tipa "Gazela/Gama".
Publici će biti prikazan i deo aktuelne tematske izložbe Vojnog muzeja "Povlačenje preko Albanije i boravak srpske vojske na Krfu", koja će biti postavljena u Savremenoj galeriji umetničke kolonije Ečka. Fotografije sa parade podelili su na Tviteru kako predstavnici vlasti, tako i opozicije.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.