SELA SAM U TAKSI DO BOLNICE, A VOZIO ME JE OTAC BOLESNOG DETETA: Pretužan status Srpkinje FIZIČKI BOLI
Pretužan status Srpkinje FIZIČKI BOLI, Foto: Filip Plavčić

PRAVO LICE SRBIJE

SELA SAM U TAKSI DO BOLNICE, A VOZIO ME JE OTAC BOLESNOG DETETA: Pretužan status Srpkinje FIZIČKI BOLI

Zabolela me tuga i beznađe u tim teškim rečima - napisala je ona

Objavljeno:

Najneverovatnije i verovatno najpotresnije situacije dešavaju se upravo onda kada smo najranjiviji.

Tako je, neretko, svakome ponekad možda desilo da na putu ka bolnici, u brzi oko sopstvenog ili zdravlja nekog voljenog, desilo da vas još neko potrese.

Tako je jedna članica Fejsbuka napisala kako se na putu ka bolnici potresla kada joj je taksista rekao što, iako izuzetno umoran, mora da vozi i radi po ceo dan.

Naime, čovek je otac teško bolesnog deteta, a status koji vam prenosimo u celosti verovatno je jedan od najpotresnijih koje ste skoro pročitali.

- Upravo sam se dovezla taksijem do bolnice. Idem na neki pregled, koji već duže čekam. Reč po reč i taksista, inače mlađi čovek, reče da je završio vožnje noćas u dva, a nastavio u pet ujutro. Rekoh mu da to baš nije pametno ni za njega, ni za putnike. Premoren čovek ne može da vozi. Bolan pogled u retrovizor me ubode direktno u dušu.

"Moram gospođo. Sin mi ima osam godina i bolestan je. Sakupljam pare za magnet. Neće niko da nam pozajmi." Ćutala sam. Zabolela me tuga i beznađe u tim teškim rečima. Zabolelo me je što je ovaj prokleti Balkan došao do dna. Zabolelo me je što ono što treba da nam je sveto, nije sveto. Deca!! Budućnost ostaje na njima. Kakvi smo to ljudi postali. Ćutala sam.

Kada sam izlazila platila sam vožnju. Dala sam sve što sam imala kod sebe. Ćuteći. Samo sam podigla ruku u znak pozdrava. Čula sam iza sebe "Gospođo, nemojte." Otišla sam šapćući "daj mu Bože da mu dete ozdravi".

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.