PODSTREK ZA DALJU BORBU: Predsednici NURDOR-a Februarska nagrada
Predsednici NURDOR-a Februarska nagrada, Foto: Beta / Dragan Gojić

odluka je bila jednoglasna

PODSTREK ZA DALJU BORBU: Predsednici NURDOR-a Februarska nagrada

Veliko bravo za ovu ženu!

Objavljeno:

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) dobitnica je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2019. godinu, jednoglasno je odlučeno na današnjoj, svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je Joland Korori za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativan rad na podršci deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih oboljenja, hrabrosti i istrajnosti u realizaciji akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života ove dece, kao i podsticanju i širenju humanosti i empatije u društvu.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele su Nataša Stefanović i Marija Baškalo. Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Obrazlažući predlog, predsednica Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Branka Bežanov istakla je da je Joland Korora naša sugrađanka, koja svojim trudom, zalaganjem i nesebičnim davanjem doprinosi da Novi Sad bude bolja zajednica u kojoj je na prvom mestu stvaranje najboljih mogućih uslova za lečenje i negu dece obolele od malignih oboljenja i humanost.

Bežanov je dodala da je pružanje pomoći deci i njihovim porodicama u ostvarivanju zakonskih prava na zaštitu, edukaciju i integraciju, saradnja sa nadležnim službama u cilju unapređenja i sprovođenja prevencije, rane dijagnostike i rehabilitacije dece, saradnja sa medicinskim osobljem zaduženim za lečenje dece obolele od raka, pospešivanje primarne zdravstvene zaštite, osnovni ciljevi koje NURDOR i njihova predsednica Joland Korora nastoje svakodnevno da sprovode.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.