GRAĐANI BORA ZAHTEVAJU ZAUSTAVLJANJE GRADNJE MINI-HIDROELEKTRANA: Oglasio se i gradonačelnik, OVE MERE ĆE PREDUZETI
Mini hidroelektrana / Ilustracija, Foto: Printscreen

borba traje

GRAĐANI BORA ZAHTEVAJU ZAUSTAVLJANJE GRADNJE MINI-HIDROELEKTRANA: Oglasio se i gradonačelnik, OVE MERE ĆE PREDUZETI

Poslednjih nekoliko nedelja učestali su protesti meštana sela koja se protežu duž Zlotske reke, koji traže zaustavljanje gradnje malih hodroelektrana

Objavljeno: 22.01.2020. 16:23h

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je danas da su dozvole za izgradnju mini-hidroelektrana (MHE) na Zlotskoj reci istekle i da će na teritoriji grada Bora biti zabranjena njihova izgradnja.

"Građani Bora piju vodu iz Zlotske reke, iz te reke se napaja Borsko jezero koje je potrebno industriji grada i zbog toga je naš interes da stanemo na stranu sugrađana koji smatraju da to nije dobro za grad Bor", rekao je Milikić agenciji Beta.

Dodao je da je Gradsko veće Bora donelo Odluku o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Bor.

Milikić je rekao da se izmene i dopune Prostornog plana donose kako bi se sprečila izgradnja MHE na teritoriji grada Bora, o čemu će javna rasprava biti sprovedena od 26. januara do 3. februara.

Poslednjih nekoliko nedelja učestali su protesti meštana sela koja se protežu duž Zlotske reke, koji traže zaustavljanje gradnje malih hodroelektrana.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media