Supernova United grupi: Uozbiljite se, odgovorite na davno upućen poziv
Foto: Printscreen

detalji ugovora

Supernova United grupi: Uozbiljite se, odgovorite na davno upućen poziv

U današnjim saopštenjima obe strane su pozvale onu drugu da prestanu da obmanjuju javnost i da iskreno ponude saradnju

Objavljeno:

Novi dan doneo je novo "prepucavanje " United grupe i kablovskog operatora Supernova u vezi sa time što su pojedini kanali, poput N1, Sport kluba i drugih, izbačeni iz ponude Supernove.

Obe strane se drže svojih stavova i prebacuju odgovornost za neprodužavanje ugovora (prvobitni je istekao 31. decembra) na ovu drugu. United grupa u svakom saopštenju Supernovu naziva "fantomskom firmom", a iz Supernove uporno odgovaraju da United grupi do sada "nije smetalo da sa takvom 'fantomskom' firmom ima ugovor".

United grupa je juče poslala ponudu za distribuciju programa N1, na šta je Supernova odgovorila da je time dokazano ono što tvrdi - da je glavna namera United grupe bila da ukine Sport klub gledaocima Supernove, jer je poslala ponudu za samo jedan od 17 kanala.

U današnjim saopštenjima obe strane su pozvale onu drugu da prestanu da obmanjuju javnost i da iskreno ponude saradnju. "Podržavamo Supernovu da posle poslednjeg poziva prestane da nam nudi nepostojeću saradnju, jer nijedan ugovor sa njima ne bi bio legalan. Upravo zbog činjenice da nisu registrovani kao pravno lice, narugali su se pre svega svojim korisnicima. Ponašaju se kao operater, a oni su registrovani samo kao žig. Vreme je da posle 'poslednjeg' poziva, Telekom koji podmeće Supernovu kao pregovarača, prestane da obmanjuje građane Srbije da zaista želi da sa United Grupom vodi pregovore o kupovini programa", objavila je ranije danas United grupa, navodeći da je javno objavila ponudu za N1 program, kakav Supernova nema u svojoj ponudi. Supernova nije ostala bez odgovora na ovo saopštenje:

"Moramo da konstatujemo da United Grupa poseže za najbanalnijih potezima u cilju skretanja pažnje sa istine na laži. Ponudu za saradnju sa Telekomom Srbija dobili su pisanim putem tokom pregovora, o čemu smo javnost istinito informisali. Isto to ćemo učiniti i čim stigne njihov odgovor u vidu ponude i predloga ugovora za emitovanje svih kanala uključujući Sport klub, Nove S, Nove Sport i N1. Podsećamo vas takođe da su kablovski operatori u okviru brenda Supernova prihvatili vašu ponudu za ugovor vredan 20.000.000 evra, ali nisu mogli da prihvate stavke koje predstavljaju grubo kršenje zakona i deljenje teritorije i korisnika. Pozivamo vas da prestanete da se rugate svojim i našim korisnicima i da konačno pošaljete ponudu za svih 19 kanala (Sport klub, Nova S, Nova Sport, N1)", navedeno je u novom odgovoru Supernove. Ponovljeno je i ovo: "Za kraj još jednom da pojasnimo - nismo bili fantomski kada ste od nas za godinu dana uzeli više od 4.000.000 evra, a nezakonitom ponudom zahtevali novih 20.000.000 evra".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.