SUPERNOVA: United media je obustavila ugovor koji je imao 17 kanala, a sada pominju samo jedan, i to N1!
United grupa poslala ponudu za samo jedan kanal, A OSTALI?!, Foto: Printscreen

NAJNOVIJE OBRAĆANJE

SUPERNOVA: United media je obustavila ugovor koji je imao 17 kanala, a sada pominju samo jedan, i to N1!

Ponuđena je i cena od 0,4 evra po korisniku

Objavljeno: 17:36h

"United grupa dokazala da joj je glavna namera da ukine Sport klub gledaocima Supernove", piše u najnovijem obraćanju kablovskog operatora Supernova u vezi sa sporom oko kanala koji se više ne emituju na Supernovi.

"Na ozbiljan poziv za saradnju od strane Supernove, United Grupa se narugala i svojim i našim korisnicima, a pre svega ljubiteljima sporta u Srbiji. Konačno su jasno pokazali da su sve vreme lažno pregovarali i da im je jedini cilj bio da gledaocima Supernove ugase Sport klub i N1, kao i da im ne dozvole da gledaju Novu S i Novu Sport, a da za to optuže Supernovu. Svojim poslednjim saopštenjem United Grupa je dokazala da su sva njihova ranija saopštenja zapravo bila farsa. Sada je svima jasno da N1 koriste kao paravan za svoje dvolično ponašanje" - stoji u saopštenju Supernove.

U tom prethodnom saopštenju United Media AG, kao nosilac prava distribucije TV kanala N1, pozvao je operatora Telekom Srbije AD i sve operatore koji su povezana lica ove kompanije da potpišu ugovor za distribuciju kanala N1 za teritoriju Republike Srbije. Ponuđena je i cena od 0,4 evra po korisniku, što je, navedeno je u saopštenju United Media grupe, "cena bazirana na tržišnim uslovima i cenama koje Telekom Srbija Grupa plaća drugim kanalima".

Na objavu ove ponude reagovala je Supernova, koja je pozvala United Grupu "da se ponaša profesionalno i pošalje ponudu za sve svoje kanale uključujući Sport klub, Novu S, Novu Sport i N1, pod istim uslovima i sa istim tekstom ugovora kakav je ranije imao Radijus vektor, a na šta su se sami pozivali u ranijim saopštenjima za javnost".

"Za kraj, javno se pitamo kakva je to poslovna logika da u situaciji kada neko od vas želi da kupi ceo paket vaših kanala, uključujući Sportklub, Novu S, Novu Sport i N1, vi mu nudite samo jedan kanal. Da li je ovde sada u pitanju samo želja da se obmane javnost, ili se iza vaše javne manipulacije krije još nešto drugo. Podsećamo javnost da smo Komisiji za zaštitu konkurencije prijavili povredu tržišnih uslova tražili privremenu meru vraćanja svih kanala United Grupe koji uključuju Sportklub i N1" - zaključuje se u saopštenju Supernove.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.