MINISTAR TRIVAN U HIT TVITU OTKRIO: Za sve su KRIVI prodavci POLOVNIH AUTOMOBILA! Većina stvari su SPINOVANE!
Goran Trivan, Foto: Printscreen

ZAGAĐENI VAZDUH

MINISTAR TRIVAN U HIT TVITU OTKRIO: Za sve su KRIVI prodavci POLOVNIH AUTOMOBILA! Većina stvari su SPINOVANE!

Odgovorio na temu zašto je vazduh zagađen

Objavljeno:

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan gostujući večeras u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink povodom predloga broj 2 "Zagađenje" rekao je da Beograd nije najzagađeniji grad na svetu.

"Nikako nismo jedan od najzagaženijih gradova u svetu - kaže ministar, i dodaje da su u pitanju uporedni podaci jednog od sajtova, koji se usput bavi trgovinom, i to zaštitnih masaka i nastavio

- Promenila se percepcija građana. To je zasluga svih nas da podignemo svest da je zagađenje vazduha važno. Počeli smo da shvatamo da je to važno. Čak su krenule informacije o zagađenju. Čak i osnivanje ministarstva je ozbiljan iskorak koji se bavi time. To znači da nijedna informacija ne može biti tajna, rekao je Trivan.

On kaže da povećanje životnog standarda ima veze sa zagađenjem, ali ne toliko koliko se misli i naveo primer Švedske.

"Srbija godišnje uveze 150.000 polovnih automobila. Šta oni rade vazduhu u Srbiji. Mi samo želimo da zabranimo uvoz najgorih automobila, koji su zagađivači, dodao je ministar.

Na pitanje voditeljke šta sa Termoelektranama Trivan je rekao

"Prepreka je novac. Krenuli smo i ne može sve odjednom da se reši. Još se ulaže u kvalitet vazduha. Problem su individualne kotlarnice. Mi moramo hiljade kotlarnica priključiti na daljinsko grejanje. Građanima treba omogućiti po povoljnim uslovima da se priključe na centralno grejanje. Očekujem da će biti novca iz fonodova. Mnogi građani se greju na kancerogena ulja, što je strašno. Neka se obrate Sekretarijatu za zaštitu životne sredine za pomoć. Zabagovali smo 50 i više godina se ovim problemom nismo bavili kako je trebalo. Kad se vratim u 1991 šta smo onda imali i ovo sad je neuporedivo rekao je Trivan.

Trivan je dodao na zamerku Nebojše Krstića da je trebao odlučnije reagovao ministar Trivan je rekao:

"Mi smo naše informacije davali svo vreme. Ništa nije bilo skriveno. Možda je trebalo dnevno praviti konferencije za štampu. Ja nemam problem sa sujetom. Mogu da se složim da većina građana nije čula informacije, ali većina je bila spinovana. Čitava tema je zloupotrebljena političkI. Glavna informacija je ko je kriv. Paradigma Goran Trivan, dodao je ministar.

Nebojša Krstić je dodao da je to opozicija iskoristila da poentIraju i da nisu ništa uradili dok su bili oni u vlasti i da su iskoristili to da optuže Vučića.

"Puštanje lažnih vesti i i dizanja panike je vrsta spina. Vi morate građanima davati prave informacije to je vaš posao, naglasio je povišenim tonom Krstić, koji je dodao da on nije terao Trivana da bude ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.