VUČIĆ O ĐILASU: Platu 1.000 evra obećavaju oni koji su plate smanjili
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je plata kliničkog lekara danas 652 evra, Foto: Printscreen

povećanje

VUČIĆ O ĐILASU: Platu 1.000 evra obećavaju oni koji su plate smanjili

Vučić je rekao da je klinički lekar 2008. godine imao osnovnu platu od 611 evra

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je plata kliničkog lekara danas 652 evra, dok je u periodu od 2008 do 2011. njihova zarada padala sa 611 na 484 evra, te primetio da danas plate od 1.000 evra lekarima obećavaju upravo oni koji su im tada plate smanjivali.

Vučić je rekao da je klinički lekar 2008. godine imao osnovnu platu od 611 evra.

"U vreme Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i ostalih, kreću da im smanjuju plate, koje su iste u dinarima, ali su manje zbog velikog pada dinara prema evru, pa je plata pala na 538 evra. Plata je 2010. bile 514 evra, a 2011. pala na samo 484 evra", rekao je Vučić na TV Prva.

Danas je, kaže, plata kliničkog lekara, osnovna plata 652 evra, odnovno 170 evra nego pre sedam godina.

Kako je rekao, vidljiva je razlika u platama medicinskih sestara, sa 29.700 dinara 2011. godine, što je oko 282 evra, na današnjih 403 evra.

Upitan da li bi on mogao da obezbedi tako visoke plate lekarima od 1.000 za šest meseci, kao što predviđa plan "Srbija 2020" Saveza za Srbiju i Dragana Djilasa, Vučić je rekao da on to naravno ne bi mogao da uradi, jer to govore "lažovi, ljudi koji su lekarima plate smanjivali".

"Ja nisam čovek koji voli da laže, ja sam ozbiljno radio na planu "Srbija 2025"", rekao je Vučić i dodao da su drugi političkim odlukama donosli odluke o povećanju plata i penzija, a suštinski su ih smanjivali, jer je ekonomija propadala.

Komentarišući to što u NSZ postoji konkurs za odlazak mladih iz Srbije, Vučić je rekao da je to sramota.

"To je mene tragedija. Sramota je što država pomaže taj proces u bilo kom obliku i što mediji hvale taj odlazak i učestvuju u tome. Što ne molimo ljude da ostanu ovde, jer su uslovi sve bolji", rekao je Vučić.

Kako je primetio, teško je suprotstaviti se uopštenoj priči u kojoj decenijama u Srbiji ništa ne valja, a negde drugde je neuporedivo bolje, što, kaže, nije istina.

Vučić je dodao i da se govori o tome koliko Srbiji treba da stigne Mađarsku, Hrvatsku ili neke druge zemlje, jer danas brže napredujemo.

"Ne stojimo u mestu, ne nazadujemo, kao nekada, najbrže napredujemo i bićemo jedan od 5 zemalja sa najvećom prosečnom stopom rasta u 2019 godini", istakao je Vučić.

Kako je rekao, očekivanja su da prosečan rast bude viši od 4,5, pa i preko pet odsto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.